Rus gazeteci Akopov: Türkiye artık seçimini yaptı

Rusya’nın en büyük haber ajanslarından RİA’nın baş köşe yazarlarından Pyotr Akopov “Türkiye artık seçimini yaptı” başlıklı dikkat çeken bir yazı yazdı.

Rus gazeteci Akopov: Türkiye artık seçimini yaptı
Rus gazeteci Akopov: Türkiye artık seçimini yaptı
GİRİŞ 20.04.2023 20:30 GÜNCELLEME 20.04.2023 20:30
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Özetle yazının başında yazar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ABD karşıtı ifadeleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerde kesin zaferine inancını, son dönemdeki Batı karşıtı ifadelerini hatırlatıyor ve Türkiye’deki seçimlerin bir kırılma noktası olacağına ve önemine dikkat çekiyor. 

Türkiye’nin terörizm ile mücadele, ekonomi politikalarında Batı’dan bağımsız politikalar izlediğine yönelik Erdoğan’ın ifadelerini anımsattıktan sonra, Rusya’daki duruma değiniyor. 

Erdoğan’ın Batı karşıtı söylemlerine rağmen hala Rusya’daki “Türklerin her zaman ihanet edeceğinden” emin olan Türkofobiklerin ikna olmadığına eleştiri getiren yazar, “Ama Türkofobikler kendi hayaletleriyle savaşıyorlar. Çünkü Rus yönetiminde ne saf insanlar var ne de nesnel gerçekliğe göz yumanlar.” ifadesini kullanıyor.  Yazı şu ifadelerle sona eriyor:

“Evet, tarihsel olarak Türkiye ile birçok gerçek ve potansiyel karşıtlıklarımız var. Ancak Moskova ve Ankara'nın, özellikle de Putin ve Erdoğan'ın çok farklı bir emeli var:

Batı'nın keyfine (karşı olarak) düşman olmamak, ihtilaflı konulara çözüm aramak, mümkün ve faydalı olan her yerde işbirliği yapmak. Özellikle Batı ile Rusya arasındaki açık çatışmanın zemininde, giderek artan daha fazla bu tür (işbirliği için) alanlar var. 

Güçlü bir Türkiye, güçlü bir Rusya'ya fayda sağlar ve bunun tersi de geçerlidir. Ülkelerimizi birleştiren asıl şey, güçlenmek için yeni, çok kutuplu bir dünya düzeni inşa etmek gerektiği anlayışıdır.

Batı sonrası dünya, komşu iki büyük halk ve medeniyetin kendi yaşam tarzlarına ve akıllarına göre yaşayabilecekleri yer olabilir. 

Ve bu tam olarak Ruslarda ve Türklerde, Putin ve Erdoğan’daki (bu özellik), ABD’nin kesinlikle sevmediği şeydir."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Emins 1 yıl önce Şikayet Et
    o yüzden mi ermeniyi karabağ bölgesine dolduruyorsunuz
    Cevapla
  • Yurttaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir devlet varki dünyada bir asırdır en ufak bir patlama, darbe kaos orman yangını virüs deprem ilaçlar her olumsuzluk ta bunun parmağı var.... Dünya bu devletin banknotundana sürtünmesindende bıktı.. Bir Çine bir Rusyaya bir ortadoğuya sürtünür durur...
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ehveni şer .
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün için en iyi dostlarımız Azerbaycan, Pakistan, Katar ve Orta asya Türki devletleridir. Muttefikimiz ise evet, ab. ve abd den daha ziyade Rusyadir.
    Cevapla
  • müdür 1 yıl önce Şikayet Et
    evet Rusya abd ve çinden çok çok iyidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!