Alman Der Spiegel'den algı operasyonu

Economist ve Le Point dergilerinden sonra Alman Der Spiegel dergisi de Türkiye karşıtı algı için operasyona başladı. Dergi "Ayrılış mı yoksa kaos mu?" gibi ifadelere yer vererek Türkiye demokrasisini karalamaya çalıştı.

Alman Der Spiegel'den algı operasyonu
Alman Der Spiegel'den algı operasyonu
GİRİŞ 05.05.2023 16:50 GÜNCELLEME 05.05.2023 16:50
Bu Habere 275 Yorum Yapılmış

Seçim tarihi yaklaştıkça dış basında Erdoğan ve Türkiye karşıtı yayınlar yer almaya devam ediyor. The Economist ve Le Point dergilerinden sonra Alman dergisinde de skandal bir analiz yayınlandı. 

Washington Post: Türkiye despotizmin gölgesinde seçime gidiyorWashington Post: Türkiye despotizmin gölgesinde seçime gidiyor

KAOS İFADESİYLE ALGI

Erdoğan'ın fotoğrafının kullanıldığı derginin son sayısında, "Yenilmez" ifadesi kullanıldı.

Spiegel'in kapağında "Ayrılış mı yoksa kaos mu?", "Erdoğan kaybederse ne olur?" gibi ifadelere yer verilerek, Türkiye'de demokratik biçimde gerçekleştirilen seçimlerle ilgili algı operasyonu yapılmaya çalışıldığı görüldü.

The Economist'ten seçim çağrısı: Erdoğan gitmeli! Hükümetten peş peşe tepkilerThe Economist'ten seçim çağrısı: Erdoğan gitmeli! Hükümetten peş peşe tepkiler

DERGİ TÜRKİYE KARŞITLIĞI İLE TANINIYOR

Türkiye'nin Erdoğan yönetiminde "farklı bir yönetim şekline" büründüğüyle ilgili iddiaları öne süren dergi, karalama kampanyası başlattı.

Spiegel, konu Ankara olunca ikiyüzlü tavır takınmasıyla biliniyor. Bu, derginin ilk Türkiye karşıtı duruşu değil.

Dergi, daha önce de "Bir ülke özgürlüğünü kaybediyor: Türkiye'ye odaklanın." diye yazmıştı.

Fransız ve İngiliz medyası seçim öncesi Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldıFransız ve İngiliz medyası seçim öncesi Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı

Kılıçdaroğlu'ndan İngilizlere söz: Önceliğimiz Rusya değil Batı ile ilişkilerKılıçdaroğlu'ndan İngilizlere söz: Önceliğimiz Rusya değil Batı ile ilişkiler

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 275
  • korbey 11 ay önce Şikayet Et
    bunlar gece gündüz bizim demokrasimizi düşünüyorlar, öyyle ki; uyku girmiyor gözlerine. tabii doğu akdeniz petro-gaz sahası da biraz etkili amma onu hediye edecek adamı ayarlamışlar.
    Cevapla
  • korbey 11 ay önce Şikayet Et
    bunlar gece gündüz bizim demokrasimizi düşünüyorlar, öyyle ki; uyku girmiyor gözlerine. tabii doğu akdeniz petro-gaz sahası da biraz etkili amma onu hediye edecek adamı ayarlamışlar.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 11 ay önce Şikayet Et
    Evet der Spiegel iki tercihimiz var birincisi sizden ikincisi içimizdeki sizin sevdalınız yalakalardan kurtulacağız
    Cevapla
  • Serkann 11 ay önce Şikayet Et
    Ey kâfir dergi bu dediğini İngiliz kraliyeti içinde desene yiyorsa sonunuz yakın kafirlerr az kaldı
    Cevapla
  • Evladı OSMANLI 11 ay önce Şikayet Et
    Ölümüne kadar ERDOĞAN ey batı Haçlılar dûrüst olun dürüst 0SMANLI geldi bundan sonrasını siz düşünün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı