Türkiye'nin Sudan Büyükelçisi'nin aracına ateş açıldı

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu'nun aracına ateş açıldı; olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Büyükelçi Çobanoğlu'nun sağlık durumu iyi.

GİRİŞ 06.05.2023 13:42 GÜNCELLEME 07.05.2023 12:03
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu'nun aracına ateş açıldı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Büyükelçi Çobanoğlu'nun sağlık durumu iyi.

Sudan'da geçtiğimiz günlerde de Türk vatandaşlarını tahliye eden uçağımız hedef alınmıştı.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu

ELÇİLİK PORT SUDAN'A TAŞINACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Sudan Büyükelçiliği personeli bölgeden çekildi, daha güvenli bir alana alındı. Can kaybı ve yaralanma yok, araçta hasar var. Büyükelçiliği'mizi Port Sudan'a taşıyoruz. Şimdi bunu kim yaptı? Neden yaptı? Tabii iki tarafta da görüşmeler devam ediyor" dedi.

SUDAN'DA ORDU İLE ORDU İÇİNDEKİ HDK ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR

Sudan'da 2013'te Darfur bölgesindeki silahlı isyancılara karşı hükümet güçlerine destek amacıyla kurulan HDK'nin tamamen orduya katılmasını öngören "askeri güvenlik reformu" konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, 15 Nisan sabahından itibaren sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın orduyla çatışan HDK'nin feshedilmesi ve "devlete karşı isyancı güç" ilan edilmesi kararı aldığını bildirmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), devam eden çatışmalarda yaşamını yitirenlerin sayısının 551'e yükseldiğini, 4 bin 926 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 34
  • İhsan 11 ay önce Şikayet Et
    Fransa'nın işi
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    emperyalistlerin tetikçileri
    Cevapla
  • Vatandas 11 ay önce Şikayet Et
    Birbirini yesin ingilizin, rusun, amerikanin, suudun, baenin kuklası HABESLER, KARİSMAYİN, TÜRKİYE'YE DE DOLDURMAYİN ALMAYİN.
    Cevapla
  • Şenol 11 ay önce Şikayet Et
    Yıldırma politikaları Batı ve ABD tetikçilerini kullanıyor. Başka güç istemiyor.
    Cevapla
  • Abdullah 11 ay önce Şikayet Et
    orada husi var mı ? (yani irancı şialar)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'