ABD'den 14 Mayıs seçimleriyle ilgili dikkat çeken açıklama!

Türkiye'nin sandığa gideceği 14 Mayıs tarihine çok az bir süre kalırken yapılacak seçimlere yönelik ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

ABD'den 14 Mayıs seçimleriyle ilgili dikkat çeken açıklama!
ABD'den 14 Mayıs seçimleriyle ilgili dikkat çeken açıklama!
GİRİŞ 10.05.2023 06:15 GÜNCELLEME 10.05.2023 06:18
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

ABD, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden çıkacak sonucun ikili ilişkileri etkilemeyeceğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, "Hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz… Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmek" mesajı verildi.

Bakanlığı günlük basın brifinginde Sözcü Yardımcısı Vedant Patel’e, "Gelecek hafta Pazar günü Türkiye’de yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin Türk-Amerikan ilişkilerini nasıl etkileyeceği" soruldu.

Sözlerine "Etkilemeyecek" diyerek başlayan Patel, "Türk halkı tarafından hangi hükümet seçilirse seçilsin birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve bu ilişkileri derinleştirmeye, bir dizi işbirliği alanı ve ortak öncelikler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" yanıtını verdi.

Türkiye’nin önemli bir NATO müttefiki olduğuna ve ABD için önemli olan bir dizi konuda vazgeçilmez bir rol oynadığına da dikkat çeken Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi'nin oluşturulmasında ve hayata geçirilmesinde oynadığı role işaret etmek istiyorum. Onların liderliği ve bir araya getirici rolü sayesinde, Rusya'nın tahılı silah haline getirmesini engelleyecek bir mekanizma var" dedi.

Patel, yanıtını, "Ancak genel olarak ABD seçimlerde taraf tutmaz. Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmektir" diyerek tamamladı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • İdo 11 ay önce Şikayet Et
    Bu bir gavur taktiği senin altını oymaya da devam eder
    Cevapla
  • hhüseyin 11 ay önce Şikayet Et
    ''Tek umudumuz demokratik bir sürece dayanan özgür ve adil bir seçim görmek". Ne kadar alçaksın amerika. Bizim seçimlerimizin şeffaflığını değerlendirmek sana mı kaldı?
    Cevapla
  • Fatih 11 ay önce Şikayet Et
    Anladılar devlet millet hiçbir tehdite geçit vermeyecek bu açıklama ile ileride yeniden hamle yapabilmek adına açık kapı bırakıyorlar huylu huyundan vazgeçmez ! bu gün olmadı yarın için zemin oluşturuyorlar.
    Cevapla
  • Mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Reisin kazanacağını anladı, ben zaten taraf tutmuyorum diyecek Pensilvanyadaki papazın hamisi.
    Cevapla
  • Guangzhou 11 ay önce Şikayet Et
    Tabi bay ki bidon şehir mitinglerde olan o mahşeri kalabalığı görünce bidonu delindi su kaçırmaya başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı