Soros, hanedanlığını oğluna devretti! Alex ilk röportajını verdi: Ben daha politik biriyim

George Soros'un 25 milyar dolarlık servetini ve kurduğu düzeni devralan oğlu Alexander Soros (37), babasından daha politik biri olduğunu ve babasının tüm amaçlarını/ideallerini devam ettireceğini söyledi.

GİRİŞ 11.06.2023 13:43 GÜNCELLEME 11.06.2023 16:23
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Dünyanın en zengin insanlarından George Soros, 25 milyar dolarlık imparatorluğunun başına, 37 yaşındaki oğlu Alexander Soros'u geçirdi.

George Soros'a yakın kişiler, yıllarca, Alexander'ın büyük üvey kardeşi, finans kökenli bir avukat olan 52 yaşındaki Jonathan Soros'un asıl halef olduğunu söyledi. Ancak Jonathan, ilerleyen senelerde babasıyla fikir ayrılıkları yaşadı.

Alexander ise, George Soros'un Dünya'ya yayılmış kuruluşlarını tek tek ziyaret ederek babasının güvenini kazandı ve hanedanlığın başına geçti.

Alex Soros, Nisan ayında Manhattan'daki bir Soros vakfında

"BABAMLA AYNI DÜŞÜNÜYORUM AMA BEN DAHA POLİTİK BİRİYİM"

Kendisine "Alex" diye hitap edilmesini isteyen Soros, ilk röportajını da The Wall Street Journal (WSJ) gazetesine verdi.

Babasının ortaya koyduğu hedefleri/idealleri aynen benimsediğini kaydeden Alex Soros, "Babamla aynı düşünüyoruz ve ben daha politik biriyim" dedi.

Babası George'dan daha farklı amaçları olduğunu da söyleyen Alex, bunların; oy verme, kürtaj hakları ve cinsiyet eşitliği gibi konular olduğunu kaydetti.

George Soros ve oğlu Alexander Soros

ALEX SOROS, TRUMP'A KARŞI

İç politikaya babasından daha fazla odaklandığını ifade eden Alex Soros, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 2024'teki seçimleri kazanmasından da endişe duyuyor.

"Bizim tarafımız (Demokrat Parti) daha vatansever ve kapsayıcı olma konusunda kendisini geliştirmeli" diyen Alex, bir yurttaşın Trump'a oy vermesinin onu ırkçı yapmayacağını belirtti.

Sağdaki fotoğraf: Alexander Soros ve annesi Susan Weber

DEVLET BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Ailesinin mal varlığını, sol ideolojiye yakın siyasetçileri desteklemek için kullanmaya devam edeceğini belirten Alexander Soros; yakın zamanda Joe Biden yönetiminin yetkilileriyle, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yla görüştüğünü aktardı.

YILLIK 1,5 MİLYAR DOLARLIK FON

WSJ'deki habere göre; Soros'un sahibi olduğu Open Society Foundations (Açık Toplum Vakıfları), dünya çapında insan haklarını savunan ve demokrasi inşa eden gruplara yıllık 1,5 milyar dolarlık fon sağlıyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 95
  • DEREKÖYLÜ 10 ay önce Şikayet Et
    Cehennem baba sorosuda, oğul sorosuda bekliyor... Allah ülkemizi, devletimizi, ve milletimizi bunların ŞERRİNDEN korusun.
    Cevapla
  • türkisyonistci 10 ay önce Şikayet Et
    candır bunlar caannn hep varolsunlar
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ülkelerin kanlarını vampir gibi emiyor sömürge haline getiriyor
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Amerikadaki sorosdan bize ne. Ülkemdeki büyük sorosu kaldırın.
    Cevapla
  • Biyolojik artık 10 ay önce Şikayet Et
    Tekne kazıntısı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!