James Jeffrey'den Suriye açıklaması: Bayraklar çekilir, elçilikler açılır

ABD’nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey 2011'den bu yana ilk kez Şam yönetimiyle resmi temaslarda kurmaya başlayan Arap ülkelerinin yaptığı görüşmelerin beyhude olduğunu, Suriye'nin geleceğine Batı'nın karar vereceğini ifade etti.

GİRİŞ 11.06.2023 17:11 GÜNCELLEME 11.06.2023 17:11
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

ABD Arap ülkelerinin Suriye'de iç savaşın çıktığı 2011 yılından bu yana ilk kez Şam yönetimiyle resmi temaslara başlayıp normalleşme girişimlerinde bulunmasından rahatsız oldu.

Katar 'Suriye' kararını duyurdu!Katar 'Suriye' kararını duyurdu!

Esed 12 yıl sonra Arap Birliği'ndeEsed 12 yıl sonra Arap Birliği'nde

Arap Birliği Esed rejiminin, Suriye halkına yaşattığı zulüm nedeniyle Suriye'nin üyeliği 2011'de askıya aldı. Oylamada 22 üyeden 18'i, Suriye'nin örgütten çıkarılması yönünde kararını verdi.

Esed'in Rusya ve İran desteği ile ayakta kalması Arap devletlerinin Esed'i 2018'den sonra yavaş yavaş kabul etmesine doğru ilerledi.

Erdoğan'ın seçim zaferi sonrası ABD'den geri adım sinyali! 'Artık zorundayız'Erdoğan'ın seçim zaferi sonrası ABD'den geri adım sinyali! "Artık zorundayız"

Petrol fiyatlarını yükselten hamle kriz çıkardı: Biden'la dalga geçip ABD'yi tehdit etmişPetrol fiyatlarını yükselten hamle kriz çıkardı: Biden'la dalga geçip ABD'yi tehdit etmiş

JAMES JEFFREY: SURİYE SORUNUNU BATI ÇÖZER ARAPLAR DEĞİL

ABD’nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey CNN Türk'te yaptığı açıklama küçümseyici bir dil kullanarak  Arapların normalleşme girişimlerinin nafile olduğunu Suriye sorununun sadece Batı tarafından çözülebileceğini ifade etti.

ABD'den Türkiye'nin yanı başında kriz çıkaracak hamle!ABD'den Türkiye'nin yanı başında kriz çıkaracak hamle!

ABD ve PKK ile aynı saftalar... Türkiye-Suriye görüşmelerinden İran da rahatsız!ABD ve PKK ile aynı saftalar... Türkiye-Suriye görüşmelerinden İran da rahatsız!

"SURİYE'NİN GELECEĞİNE BATI KARAR VERİR"

Arapların neler yapamayacağını tek tek sıralayan Jeffrey şu ifadeleri kullandı;

Yüz binlerce silahlı muhalif, ne Esad'la ne de Esad'a karşı olmayan Suriye Demokratik Güçleri SDG (Terör örgütü PKK/YPG), bunlar büyük sorunlar. Arap ülkeleri bunları çözemez. Yaptırımları kaldıramaz. ABD, uluslararası örgütler ve Avrupalılar bunu yapmalı. Suriye'den İsrail, Türk yada Amerikan askerlerini Arap ülkeleri çekemez. BM kararlarını ve BM Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünü ve diğer uluslararası kuruluşlardaki kınamaları geri çekemezler. Araplar Suriye ile bu konuda konuşabilir. Esad Türkiye, ABD uluslararası kamuoyu İsrail Arap ülkelerinin güvenlik endişelerini gidermezse bu ülkenin anlamlı şekilde yeniden entegrasyonu söz konusu değil.

"O GÜNE KADAR ANCAK BAYRAKLAR ÇEKİLİR ELÇİLİKLER AÇILIR"

Arapların elinden tek şey geleceğini söyleyen Jeffrey "Bu olana kadar uluslararası kamuoyu nezdinde ancak bayraklar çekilir elçilikler açılır o kadar." dedi.

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 123
  • Türkiyem 10 ay önce Şikayet Et
    Rabbimden dileğimdir...abd nin yıkılışını bana görmeyi nasip et inşallah. Bunu çok istiyorum.
    Cevapla
  • Ali Haydar 10 ay önce Şikayet Et
    Abd, işbirlikçilerini satarak Ortadoğudan kaçar. İşbirlikçileri uçağın takımlarına tutunarak kurtulmaya çalışır. Örnek Irak, Afganistan vs vs. Jeffrey mal mal bakar sonra da geberir.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır bıktık bu ABD'nin "iyi polis, kötü polis" ayakoyunlu demeçlerinden...
    Cevapla
  • aysen 10 ay önce Şikayet Et
    bu acıklmay yapan bu sahıs ısraıllıdır amerıkada hukumette bulunan bu sahıs gorevden alınmalı bu sahıslar dunya barısını tehlıkeye atmaktadır
    Cevapla
  • derviş alim 10 ay önce Şikayet Et
    YAKIN ZAMANDA ABD SURİYEDE TERÖRÖ DEVLETİNİ BAĞIMSIZLIK İLAN EDECEKLER buna planlarımızı yapmamız lazım bizde suriyede aldığımız yerlerde bizde smo bağımsızlık ilan edelim kısasa kısas biz göz yumarsak sıra doğuya topraklarımıza gelecek aman dikkat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi