Rusya'dan büyük tehdit: 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor

NATO’nun Ukrayna’ya silah yardımını arttırma kararı sonrası Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, “Bu bir çıkmaz sokak. 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor.” tehdidinde bulundu.

GİRİŞ 11.07.2023 23:32 GÜNCELLEME 12.07.2023 09:35
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nde yaşanan son gelişmeler sonrası Rusya, 3. Dünya Savaşı'nı dillendirmeye başladı. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, yaptığı yazılı açıklamada, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ni değerlendirdi.

"NE ZAMAN VE HANGİ ŞARTLARDA KABUL EDECEKLERİ BELİRSİZ"

NATO zirvesinde elde edilen sonuçların Rusya’nın beklentileri dahilinde olduğunu belirten Medvedev, "Ukrayna’nın NATO üyeliğiyle ilgili eylem planının iptali. Yani daha hızlı kabulü. (Ukrayna) ‘404’ ülkesinin NATO’ya davet edilmesi ancak ne zaman ve hangi şartlarda kabul edilecekleri belirsiz." diye konuştu.

"HİÇBİR ZAMAN NATO'YA KABUL EDİLMEYECEK"

Ukrayna’nın muhtemelen hiçbir zaman NATO’ya kabul edilmeyeceğini savunan Medvedev, "İttifak'taki gerçekçilerin yüksek sesle söylemekten korktukları şey de tam olarak bu aslında. Ayrıca Kiev rejimine silah desteği de füzeler, misket bombaları ve uçaklar, mümkün olan her şekilde artırılacak." şeklinde konuştu.

"3 DÜNYA SAVAŞI YAKLAŞIYOR"

Medvedev, Batı’nın "çıldırdığını" vurgulayarak, "Çıldırmış olan Batı, başka bir şey düşünemez oldu. Aptallık noktasına kadar en yüksek düzeyde öngörülebilirlik içerisindeler. Bu bir çıkmaz sokak. 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor." ifadelerini kullandı.

Söz konusu sonuçların, Rusya için ifade ettiği anlamın da açık olduğunu kaydeden Medvedev, "Özel askeri operasyon aynı hedeflerle devam edecek. Bunlardan birisi de en başından beri ısrar ettiğimiz Kiev Nazi grubunun NATO üyeliğini reddetmesidir ve bu da imkansız. Dolayısıyla bu grubun tasfiye edilmesi gerekecek ki bu ise mümkün ve gereklidir." değerlendirmesinde bulundu.

UKRAYNA'NIN ZAPOROJİYA'DA MİSKET BOMBALARIYLA SALDIRDIĞI İDDİASI

Öte yandan, Ukrayna'nın Zaporojiya'daki Tokmak'a misket bombalarıyla saldırı gerçekleştirdiğine yönelik iddiayı da değerlendiren Medvedev, "Tokmak'a misket bombalarıyla saldırı yapıldığı rapor edildi. Öyleyse bu insani olmayan silahlardan oluşan cephaneliğimizi çıkarmanın zamanı geldi." dedi.

"NATO, RUSYA İLE ÇATIŞMANIN PEŞİNDE DEĞİL, İÇİNDE"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, NATO Liderler Zirvesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

NATO’nun Litvanya’daki zirvede yayımladığı bildiride İttifak’ın Rusya ile çatışma peşinde olmadığının ifade edildiğini hatırlatan Zaharova, "Elbette, NATO Rusya ile çatışma peşinde değil. NATO buna sadece katılıyor." ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Ukrayna’nın savaşta kazanmaması halinde NATO’ya üyeliğinin söz konusu olmayacağı yönündeki sözlerini değerlendiren Zaharova, "Üyelik söz konusu olmadığı zaman, başarısız zirve." ifadesine yer verdi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • HIDIR BUDUR 9 ay önce Şikayet Et
    Japonya’ya atılan atom bombaları?ABD'nin kendi yaptığı "Uydur kaydır ikiz kuleler masalı" sonrası "Haçlı savaşımız başlıyorrr" diye Irak ve Afganistan'ın işgali, "demokrasi ve insan hakları getiriyorum" masalları! milyonlarca insanın ölümü, Ebu Gureyb ve Felluce gibi yüzlerce işkence merkezlerinde üst üste konan insanlar yanında PURO ile foto çektiren ABD conileri.
    Cevapla
  • Realite 9 ay önce Şikayet Et
    RUSYA bu ifadesiyle 3. Dünya harbi başlarsa biz bu kıtayı değil Adlandık ötesinde başlatırız mesajıdır bu.1. 2.Dünya savaşları Avrupa Asya afrikayı etkiledi.Bu defa bir savaşta merkez degisecegini ifade ediyor bu mesaj.Bu durumda Ingiltere almanya Rusya ile birlikte hareket etme durumunu çok yüksek görüyorum.
    Cevapla
  • Kadir 9 ay önce Şikayet Et
    Ne yapacaksınız ? Daha Ukrayna’nın bile hakkından gelemediniz. Rusya kağıttan bir kaplandır bunu apaçık bir şekilde bütün dünya gördü. Ellerinde olan tek koz nükleer ama bunu kullanmaya yeltenmezler yoksa bu kendilerininde sonu olur. Sonuçta NATO üyesi nükleer güçlerde armut toplamıyor
    Cevapla
  • hasan 9 ay önce Şikayet Et
    suriyede halkı üzerine misket bombalarını atan katil esad da bu bombaları siz verşyorsunuz. şimdi sizin üzerinizi atılınca insanlık dışımı oldu ?
    Cevapla
  • Türk oğlu TÜRK 9 ay önce Şikayet Et
    ABDnin irak işgali , akabinde arap baharı, O yıllardan beri yazılanları, zirve toplantıları, sosyal medya, görsel medya, geçmişi, aklımın erdiği kadar tarihi hepsini alt alta yazıyorum evet muhtemelen önümuźdeki haftalarda, aylarda, yıllarda 3cü dünya savaşını görebiliriz, gaybı illaki ALLAH c.c bilir, ALLAH korusun tabikide. Ama şundan çok eminimki , islam kazanaçak, biz kazanaçağız. )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri