Ekvador'da hapishane isyanı: Can kaybı 31'e yükseldi

Ekvador'da bir hapishanede çıkan isyanda 31 kişi hayatını kaybetti, Diğer hapishanelere de sıçrayan isyanda en az 96 gardiyan mahkumlar tarafından rehin alındı. Ekvador Devlet Başkanı, hapishanelerde 60 gün süreyle OHAL ilan etti.

Ekvador'da hapishane isyanı: Can kaybı 31'e yükseldi
Ekvador'da hapishane isyanı: Can kaybı 31'e yükseldi
GİRİŞ 26.07.2023 11:50 GÜNCELLEME 26.07.2023 11:50

Güney Amerika ülkesi Ekvador'un Guayaquil şehrinde yer alan ve ülkenin en büyük hapishanesi olan Litoral Hapishanesi'nde hafta sonu mahkumlar arasında yaşanan kavganın ardından çıkan isyanda bilanço artıyor.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, isyanda hayatını kaybedenlerin sayısının 18'den 31'e yükseldiği, yaralanan 14 kişinin ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

İsyanın ülkedeki diğer hapishanelere sıçraması sonucu onlarca gardiyan mahkumlar tarafından esir alınırken, Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso ülkedeki tüm hapishanelerde 60 günlük OHAL ilan etti.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, OHAL ilanın ardından tansiyonun yükseldiği Esmeraldas şehrindeki yerel bir hapishanede 15 gardiyan ve 2 personelin rehin alındığı ifade edildi. Bir polis ekibinin saldırıya uğradığı kentte akaryakıt istasyonlarına patlayıcılar yerleştirildi ve çok sayıda araç kundaklandı. Başsavcılık ofisine molotof kokteyli ile yapılan saldırıda bir sivilin yaralandığı bildirildi.

Ekvador Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinden oluşan 2 bin 700 kişilik ekibin dün baskın düzenlediği Litoral Hapishanesi'nde kontrol yeniden sağlandı. Yetkililer, ülke çapındaki 6 hapishanede rehin tutulan en az 120 gardiyan ve hapishane personelinin serbest bırakıldığını açıkladı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat