Bahçeli'nin videosu Yunan basınını kızdırdı

Bahçeli'nin, KKTC'nin BM araçlarını süpürmesi sonrası BM'ye tepki olarak paylaştığı video, Yunan basını tarafından "provokasyon" olarak yorumlandı.

GİRİŞ 21.08.2023 09:42 GÜNCELLEME 21.08.2023 11:26
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Birleşmiş Milletler kontrolünde bulunan Yeşil Hat üzerindeki Pile köyüne yol yapma girişimi, BM barış gücü görevlileri tarafından engellenmeye çalışıldı.

Engelleme esnasında Kıbrıs Türk tarafı ile BM yetkilileri arasında gerginlik yaşandı.

Bir yıldır yapılacağı açıklanan ve BM'nin ret vermediği projeye bir gün içinde Rum tarafının talebiyle engelleme girişimine Türkiye'nin de tepkisi sert oldu.

MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin makam odasında körüklü çizmeli görüntülerinin yer aldığı bir paylaşıma "Kıbrıs Türk'tür" notunu ekledi.

Bahçeli'nin paylaşımı, Yunan basınını kızdırmışa benziyor. Proto Thema, Ethos gazetesi ve CNN Yunanistan, neredeyse benzer başlıkları atarak, Bahçeli'yi "provokasyon" yapmakla suçladı.

Haberlerde, "Bahçeli'den kışkırtıcı açıklama: Kıbrıs Türk'tür! Kemal Atatürk'e ait askeri botlarla video yükledi.", "Yeni meydan okuma: Askeri bot giyen Bahçeli 'Kıbrıs Türk'tür' diyor.", "Erdoğan'ın hükümet ortağı Bahçeli, Kıbrıs'ın Pile kentinde yaşanan olaylar vesilesiyle, takım elbisenin üzerine asker botları giyip içeri girerken göründüğü bir video yükledi.", "Türk provokasyonları devam ediyor. Bu kez Devlet Bahçeli kışkırtıcı bir paylaşım geldi." tarzı ifadeler kullanıldı.

Kıbrıs'ta gerginlik: KKTC güçleri, BM araçlarını dozerlerle süpürdüKıbrıs'ta gerginlik: KKTC güçleri, BM araçlarını dozerlerle süpürdü

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten BM'ye tepki: Kabul edilemezAK Parti Sözcüsü Çelik'ten BM'ye tepki: Kabul edilemez

Türkiye'den çok sert BM açıklaması: Şiddetle kınyoruzTürkiye'den çok sert BM açıklaması: Şiddetle kınyoruz

MHP lideri Bahçeli çizmeyi giydi, mesajı verdi! Sosyal medyayı sallayan paylaşım!MHP lideri Bahçeli çizmeyi giydi, mesajı verdi! Sosyal medyayı sallayan paylaşım!

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 22
  • Sivas 58 8 ay önce Şikayet Et
    Reis yaparsa iyi yapar. Bir fotoğrafla Yunanlıların ödünü patlatmış. Herhalde Ege'nin serin ve derin sularını hatırlatmış olmalı. Bir fotoğrafla korktuklarına göre gerisini düşünsünler artık.
    Cevapla
  • Yunus emre 8 ay önce Şikayet Et
    Adalar iyice silahlandırıldı. İki yüzlü Batı, bakalim bu adalarin silahlanmasi sonucune olacak.
    Cevapla
  • Anne 8 ay önce Şikayet Et
    Herkesin anladığı bi dil var.Masaallah sn.Bahceli güzelce anlatmış...
    Cevapla
  • Gürbüz 8 ay önce Şikayet Et
    Heyacan yapma Yunanistan. Haklara riayet çok mu zor geliyor sana !
    Cevapla
  • İslam Sancağı 8 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ın tamamı Osmanlı'dan gelen hak ile Türkiye'ye aittir. Osmanlı Kıbrıs'ı binlerce şehit vererek Venedik'lilerden aldı. Adaya Rumları İngilizler doldurdu. İlk fırsatta hepsi kovulmalı !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi