Medvedev'den KKTC örnekli açıklama: Batı'dan korkmayanlar bunu yapacak

Rus politikacı Medvedev, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığının diğer ülkeler tarafından tanınmamasıyla alakalı konudan bahsederken, KKTC örneğini verdi.

GİRİŞ 26.08.2023 14:27 GÜNCELLEME 26.08.2023 14:43
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Eski Rusya Devlet Başkanı, mevcut Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığının tanınmasının "çok hassas" bir konu olduğunu söyledi.

Bu iki bölgenin diğer ülkeler tarafından tanınmasının genel konjoktürle de çok yakından alakalı olduğunu söyleyen Medvedev, "Bizim bu bölgeleri tanıma kararımızın Batı'da heyecan yaratmadığı açık, tanımayacaklarını söylediler. Elbette bundan sonra ne olacağını bilmiyoruz ama eminim ki tarih er ya da geç her şeyi yerli yerine oturtacaktır. Onları tanımak isteyen ve Batı'dan korkmayan devletler bunu başaracaktır." dedi.

Medvedev'in TASS'a verdiği röportajdan bir kare

KKTC ÖRNEĞİNİ VERDİ

Bir bölgenin tanınmasıyla alakalı tartışmaların sadece Abhazya ve Güney Osetya'yla sınırlı olmadığını söyleyen Medvedev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gibi birçok bölgenin de benzer durumda olduğuna dikkati çekti.

Bir bölgenin kaç ülke tarafından tanınması gerektiğinin bir öneminin olmadığını, devletin ortaya çıkması için mühim olanın "tanınma olgusu" olduğunu söyleyen Rus politikacı, "Onlar da (KKTC) tanınmıyor. Ancak bu onların bağımsız kabul edilmesini engellemiyor. Örneğin, Türkiye tarafından tanınıyorlar. Bir dizi tüzel kişiliğe de sahipler. Kosova hakkındaki bitmek bilmeyen konuşmalardan bahsetmiyorum bile." ifadelerini kullandı.

Güney Osetya'dan, Rusya'ya katılmak için 'referanduma gitme' hamlesiGüney Osetya'dan, Rusya'ya katılmak için 'referanduma gitme' hamlesi

Güney Osetya'da, Rusya'ya katılma referandumu askıya alındıGüney Osetya'da, Rusya'ya katılma referandumu askıya alındı

Rusya'dan Gürcistan'a tehdit: Osetya ve Abhazya'yı ilhak ederizRusya'dan Gürcistan'a tehdit: Osetya ve Abhazya'yı ilhak ederiz

GÜRCİSTAN-RUSYA İLİŞKİLERİ

Gürcistan, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bahsi geçen bölgeler üzerinde kontrolünü kaybetmişti.

Moskova, Gürcistan'ın güç kullanarak Güney Osetya'nın kontrolünü yeniden ele geçirme girişimine saldırıyla karşılık vererek, 2008 yılında bu bölgelerin bağımsızlığını tanımıştı.

Rusya'nın Gürcistan'la ilişkileri o tarihten bu yana yumuşamış olsa da Moskova yönetimi, Batı'nın Gürcistan'ı NATO'ya kabul etme olasılığını masadan kaldırmıyor. Bu sebeple, Gürcistan'ı Abhazya ve Güney Osetya üzerinden göz hapsinde tutuyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 58
  • Nefer 8 ay önce Şikayet Et
    KTC ile burada verilen örnek tarafların alakası yoktur. KTC egemen bir devlettir. Egemenlik savaşarak elde edilmiştir. Kasıtlı olarak tanınmamaktadır. Batı iki yüzlü davranmaktadır. Rum tarafını tanıdığın anda KTC yi de tanımak zorundasın...
    Cevapla
  • Yunus 8 ay önce Şikayet Et
    Rusya tamam halklar devletler bagimsiz olsun ama Rusya olarak bunlari soylerken sunlarida yaparsan samimi olursunuz Kirim Turk Cumhuriyeti Kurulup bagimsizligini tanimalisiniz Cecenistan ozerklikten Bagimsizliga evrilmelidir zorluk cikarmayip kolaylastirici olunuz Kibris Turk Cumhuriyetini taniyiniz dagistan,baskurdistan gibi Turk ozerk bolgelerine daha genis federarif haklar veriniz
    Cevapla
  • Adolf 8 ay önce Şikayet Et
    Rusya yi seviyorum.
    Cevapla
  • Okur 8 ay önce Şikayet Et
    Boş işler. Davidoğlu siyaseti kaldığı yerden devam ediyor.
    Cevapla
  • Selamlar 8 ay önce Şikayet Et
    Birbirimizi sevelim ve sayalım Allah'a emanet olunuz saygılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!