Suriye: Türkiye topraklarımızdan er ya da geç çıkacak

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, ülkelerindeki Türk askeri varlığının er ya da geç sona ereceğini ifade ederek, "Türkiye, Suriye topraklarından çekilmenin iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden tesisi için tek yol olduğunu biliyor." dedi.

GİRİŞ 04.09.2023 15:32 GÜNCELLEME 04.09.2023 17:36
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, başkent Şam'da katıldığı bir konferansta, Suriye'deki Türk ve Amerikan askeri varlığının er ya da geç sona ereceğini ifade etti.

"Türkiye, Suriye topraklarından çekilmenin iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden tesisi için tek yol olduğunu biliyor." diye konuşan Mikdad, ABD'nin de ayrılıkçı terör örgütlerini destekleyerek Suriye'yi yağmaladığını kaydetti.

Suriye devlet ajansı SANA'da yer alan habere göre; Suriye'yi Arap dünyasından izeole etme çabalarını işe yaramayacağını belirten Mikdad, Latin Amerika ülkeleriyle de yaptırımlara rağmen daha güçlü ilişkiler kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Esad: Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi gerekiyorEsad: Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi gerekiyor

Rusya'dan Türkiye ve Suriye'ye 'Adana Mutabakatı' önerisiRusya'dan Türkiye ve Suriye'ye "Adana Mutabakatı" önerisi

Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esad ve Şam yönetimi yetkilileri, Ankara'nın ülkelerindeki askeri varlığını normalleşmenin önündeki tek engel olduğunu söylüyor. Türkiye ise, Suriye'nin kuzeyindeki terör yapılanması sebebiyle bölgeden çıkmayacağını belirtiyor. İki ülke arasında arabulucu rolü üstlenen Rusya ise, Adana Mutabakatı'na dönülmesini öneriyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 77
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye yine sakin duruyor.misaki milli anlaşmalarını devreye alabilir.esed düşmanınız abd ve kullandığı pkk,ypg it sürüsü.
    Cevapla
  • Kemal 7 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in GOLAN TEPELERİ'nden çıkması için hiçbir çabanız yok. İsrail'in arada bir sizi bombalamasına da şikayet etmiyorsunuz. Nedir sizin bu yahudi seviciliginiz anlamadım. Topraklarınız da terörist yuvası var ve başlıyorsunuz bir de konuşuyorsunuz.
    Cevapla
  • Göktürk 7 ay önce Şikayet Et
    amerika her tarafını delik deşik etmiş toprağının yarısına çökmüş aşağılık kukla hala Türkiye diyor
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Hangi toprak
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    önce abd, rusya, iran onları söylesene...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza