ABD, kıtalararası balistik füze fırlattı

ABD Hava Kuvvetleri Küresel Saldırı Komutanlığı, silahsız bir Minuteman III kıtalararası balistik füzesinin test amaçlı fırlatıldığını açıkladı.

ABD, kıtalararası balistik füze fırlattı
ABD, kıtalararası balistik füze fırlattı
GİRİŞ 06.09.2023 21:27 GÜNCELLEME 06.09.2023 21:28
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ABD Hava Kuvvetleri Küresel Saldırı Komutanlığı, bugün kıtalararası balistik füze denemesi yapıldığına dair bir açıklama yayımladı. Açıklamada, silahsız Minuteman III kıtalararası balistik füzesinin test amaçlı fırlatıldığı belirtilerek, “Bu fırlatma, ABD’nin nükleer caydırıcılığının emniyetli, güvenilir ve etkili olduğunu göstermek amacıyla yapılan rutin ve periyodik faaliyetlerin bir parçasıdır” ifadeleri kullanıldı.

Daha önceki dönemlerde 300’den fazla fırlatma denemesinin yapıldığı belirtilen açıklamada bu denemenin dünyanın şuan içinde bulunduğu durumla bir ilgisinin olmadığı kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Kaliforniya'daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nde yapılan fırlatma denemesinin yıllardır planlandığı ve Rusya hükümetinin planlar hakkında bilgilendirildiği belirtildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Cahit 7 ay önce Şikayet Et
    Endişeliyiz
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Allah CC abd ‘yi yönetsin inşallah.
    Cevapla
  • Evet 7 ay önce Şikayet Et
    Not ettik
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Başkası yapsa...
    Cevapla
  • ersyn 7 ay önce Şikayet Et
    koreli dayı da hep atar yapiyor.çikar vur su amerikayi da insanlik kurtulsun
    Cevapla
  • Ankara 7 ay önce Şikayet Et
    ABD Bu Seçimde Güçlü Gelmez EKONOMİ BÖYLE GİDERSE ONLAR VURABİLİR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!