DNA testinde ortaya çıktı... ABD 72 yaşındaki Leonard Mack'a 47 yıl sonra 'pardon' dedi

ABD'de tecavüz suçlamasıyla 7 yıldan fazla hapis yatan 72 yaşındaki Leonard Mack'ın, DNA testleri sonucu 47 yıl sonra suçsuz olduğu ortaya çıktı.

DNA testinde ortaya çıktı... ABD 72 yaşındaki Leonard Mack'a 47 yıl sonra 'pardon' dedi
DNA testinde ortaya çıktı... ABD 72 yaşındaki Leonard Mack'a 47 yıl sonra 'pardon' dedi
GİRİŞ 07.09.2023 12:31 GÜNCELLEME 07.09.2023 12:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

BBC'nin haberine göre, 1976'da tecavüz suçundan hüküm giyen Mack'a, Weschester Bölge Savcılığına bağlı Mahkumiyet İnceleme Biriminin haksız yere mahkum edilen kişileri temize çıkarmayı amaçlayan Masumiyet Projesi kapsamında çeşitli DNA testleri yapıldı.

47 YIL SONRA TEMİZE ÇIKTI

İddia edilen suç üzerine 7 yıldan fazla cezaevinde kalan Mack, DNA testleri sonucunda 47 yıl sonra temize çıkarıldı.

Bunun, ABD tarihinde DNA kanıtları sayesinde en uzun süre sonra ortaya çıkan haksız mahkumiyet kararı olduğu ifade edildi.

Testler, gerçek failin, olayın yaşandığı günden haftalar sonra meydana gelen hırsızlık ve tecavüzden hüküm giyen bir başka kişi olduğunu ortaya koydu.

Bölge savcısı Miriam E. Rocah, yaptığı açıklamada, "Bu suçlamanın kaldırılması kararı, haksız mahkumiyetlerin sadece muhataplarına zarar vermekle kalmadığını aynı zamanda hepimizi daha az güvenli hale getirdiğini teyit etmektedir." ifadesini kullandı.

Masumiyet Projesi'ne göre Mack'in davasında olduğu gibi haksız mahkumiyetlerin başlıca nedeni tanıkların yanlış ifadeleri.

Projenin kıdemli avukatlarından Susan Friedman, "Eyaletin soruşturmayı yeniden açmak yerine kovuşturmaya devam etme kararı, dar bakış açısını ve ırksal önyargının hukuku sisteminde oynadığı rolü göstermektedir." dedi.

Haksız yere yıllarca mahkum edilen Mack ise yaptığı açıklamada, suçsuzluğunun kanıtlanacağına dair umudunu bir gün bile kaybetmediğini dile getirdi.

MACK'IN İLK SÖZLERİ

Mack, "Artık gerçekler gün yüzüne çıktı, nefes alabilirim, sonunda özgürüm." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde Olsaydı Birtakım Şer... Ler Baş Bas Bağırır Ner de Adalet diye Ülkeyi Avrupa'ya Şikayet Ederlerdi??
    Cevapla
  • Dede 7 ay önce Şikayet Et
    Ortadoğu’da milyonlarca masumun canını alanlar kime pardon diyecek
    Cevapla
  • Mahmut 7 ay önce Şikayet Et
    Orada yatmaması gerekenleri yatırıyorlar bizde de yatması gerekenleri yatırmıyorlar.denetimli serbestlik diye bir şey çıkarmışlar haftada bir iki gün imza atıyor kaldığı yerden devam ediyor. yakalanırsa yine yatar yok haftada üç gün imza atıyor.
    Cevapla
  • Birisi 7 ay önce Şikayet Et
    Aslında bir suçu (!) var. O da siyahi olmak
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    zenci demek eskiden olan Zanj kralligindan gelen yani Zanji anlamindadir, Farsi, Rumi gibi asil yarim cahillerin yorum yapmasi tehlikelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih'te korku dolu anlar! Kadına yumruk ve kafa atıp çantasını gasp etti...
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!