Belçika polisinden 9 yaşındaki çocuğa insanlık dışı muamele

Belçika'da polis 9 yaşındaki çocuğa, okulunda zorluk çıkardığı gerekçesiyle ellerini arkadan bağlayıp yere yatırarak müdahale etti.

Belçika polisinden 9 yaşındaki çocuğa insanlık dışı muamele
Belçika polisinden 9 yaşındaki çocuğa insanlık dışı muamele
GİRİŞ 07.09.2023 13:06 GÜNCELLEME 07.09.2023 13:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

 Belçika'da polis 9 yaşındaki çocuğa, okulunda zorluk çıkardığı gerekçesiyle ellerini arkadan bağlayıp yere yatırarak müdahale etti.

Belçika basınında yer alan haberlere göre, Nalinnes kentinde polis, 5 Eylül'de Nalinnes Özel Eğitim İlköğretim Okulunda bir arkadaşıyla okul girişinde tartışma yaşayan 9 yaşındaki Mathis isimli çocuğa sert müdahalede bulundu.

Annesinin çektiği görüntülerde, polisin siyahi çocuğun ellerini arkadan bağladığı ve yere yatırdığı görüldü.

Anne Rita, okuldan oğlunu almak için acil bir çağrı aldığını ve gittiğinde ise söz konusu müdahaleyle karşılaştığını belirterek, "Aklıma Georges Floyd'un görüntüsü geldi." ifadesini kullandı.

Oğlunun bir öğrencinin ırkçı hakaretlerine maruz kaldığı için sinir krizi geçirdiğini, öğrencinin oğluna "kirli siyah" dediğini anlatan anne, bunun bir haftada ikinci kez yaşandığını, birkaç gün önce futbol oynadığı sırada başka bir öğrencinin yine aynı tabiri kullandığını belirtti.

Öte yandan bölgeden sorumlu polis memuru Alain Bal da kendilerini okulun çağırdığını belirterek "Okullara öylece girmiyoruz. Çocuk zorluk çıkarıyordu ve annesi okuldan gelen çağrılara yanıt vermiyordu." dedi. Bal, ayrıca annenin polise saldırdığını söyledi.

Görüntüde konuşan polis, çocuğun kendilerine bir şey fırlatması ve el hareketi yapması üzerine yere yatırıldığını söyledi.

Çocuğun annesinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Bozoklar 7 ay önce Şikayet Et
    Bize medeni diye yuttturduklari vahşi batının yüzü burdur. Bunlar insana değer vermez, sömürür, öldürür. Avrupa batacaksin
    Cevapla
  • ‏KAHRAMAN 7 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir şey bir çocugun elini baglamasi sepep degil psikolog ve pedagog desteğiyle sorumlar giderilmeli .ama genelinden sorumlu aile ortamindan bılanan cocuklar oluyor malesef
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    cocuk beyaz olsaydi şakayla güle güle empati yapa yapa bu polis sorunu çözerdi. ama siyah olunca avrupanin pis yüzü ortaya çikar. eskiden olduğu gibi
    Cevapla
  • mete 7 ay önce Şikayet Et
    çocuk beyaz değil sorun yok. batı iki yüzlüdür. sana her türlü hakkı dayatır kendi işine geldiği gibi davranır
    Cevapla
  • Arife KAYA 7 ay önce Şikayet Et
    Dünya çocuk haklarını savunan gruplar nerde.hayvanlar söz konusu olunca ânında dile gelenler bu küçücük çocuğa yapılanlara kör sağır ve dilsizler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor