ABD'li başkan adayı Kennedy'den, Demokrat Parti'ye hile suçlaması

2024 başkanlık seçimlerine Demokrat Parti’den aday olan Robert F. Kennedy Jr. parti içinde adayların belirlenmesinde etkili üst yapı DNC'nin ön seçime hile karıştırdığını savundu. Kennedy, Joe Biden'ın arkasındaki gücü işaret etti.

ABD'li başkan adayı Kennedy'den, Demokrat Parti'ye hile suçlaması
ABD'li başkan adayı Kennedy'den, Demokrat Parti'ye hile suçlaması
GİRİŞ 11.09.2023 22:02 GÜNCELLEME 11.09.2023 22:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni Kennedy Jr. sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Demokratik Ulusal Komite’yi kuralları değiştirmekle eleştirdi.

"DNC, Demokrat parti içinde başka seçeneklere sahip olma veya kimin aday olacağı konusunda seçmenleri haklarından etkili bir şekilde mahrum ediyor." diyen Kennedy Jr. bunu da yeni kurallar koyarak yaptığını öne sürdü.

"BAŞKAN ADAYININ ALDIĞI OYLAR SONRAKİ EYALETLERDE SAYILMAYACAK"

Kennedy Jr. "Iowa ve New Hampshire’deki ön seçimlere girmiş bir başkan adayının aldığı oylar sonraki eyaletlerde sayılmayacak. Yani, benim bu iki eyalette kazandığım delegeler Başkan Joe Biden’a gidecek." dedi.

DNC içinde otomatik olarak Biden’ı destekleyen süper delegeleri de hesaba katan Kennedy Jr. "Bu duruma göre sadece yüzde 20 kazanmak zorunda olan Biden’ı benim yenebilmem için bütün eyaletlerde yüzde 80 oy almak gerekiyor." şeklinde konuştu.

"SİYASİ SİSTEM HİLELİ"

Kennedy Jr, tarihin bu döneminde birçok Amerikalının demokrasinin bozulduğuna inandığını kaydederek, "Siyasi sistem hileli, gerçekten bir demokrasi yok ve maalesef DNC bunu doğrulayacak adımlar atıyor." ifadesini kullandı.

SANSÜRE UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesinin ilgili alt komitesi tarafından 21 Temmuz’da düzenlenen "federal devlet kurumlarının silah olarak kullanılması" ve "çevrim içi sansür uygulamaları" konulu oturumda da Kennedy Jr. kendisinin Demokratlar tarafından sansüre maruz kaldığını savunmuştu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Hbc 7 ay önce Şikayet Et
    Demokrat partinin adı sadece demokrat
    Cevapla
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!