Fas, Fransa'nın Macron hakkındaki iddiasını yalanladı

Fas, Fransa Dışişleri Bakanı Catherina Colonna'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Fas'ı ziyaret edeceği yönündeki açıklamasını yalanladı. Faslı yetkili, Fransa Dışişleri Bakanı'nın açıklamasına şaşırdığını belirtti.

Fas, Fransa'nın Macron hakkındaki iddiasını yalanladı
Fas, Fransa'nın Macron hakkındaki iddiasını yalanladı
GİRİŞ 17.09.2023 00:51 GÜNCELLEME 17.09.2023 00:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fas resmi haber ajansı MAP'ın haberine göre, ismi açıklanmayan bir devlet yetkilisi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Fas'a ne gündemde ne de planlanmış bir ziyaretinin bulunduğunu belirtti.

Yetkili, "Fransa Dışişleri Bakanı'nın böyle tek taraflı bir girişimde bulunmasına ve iki tarafın yetkisinde olan önemli bir konuda görüşme yapmadan kendine böyle bir duyuru yapma özgürlüğü tanımasına şaşırdım." ifadesini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherina Colonna, dün yerel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Fas Kralı 6. Muhammed'in daveti üzerine Macron'un Fas'a ziyaret planladığını iddia etmişti.

Fransa, Fas'ta 8 Eylül Cuma gecesi meydana gelen depremin ardından arama-kurtarma ekibi gönderme teklifinde bulunmuş ancak Rabat yönetimi, Katar, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve İspanya'dan gelenler dışındaki yardım tekliflerini reddetmişti.

Fas'ın Paris'in yardım teklifine karşı tutumu Fransa'da tartışmalara neden olmuş ve bu durum Macron'un hükümeti gözardı edip Fas halkına hitaben bir açıklama yapmasını beraberinde getirmişti.

Depremin Fas ile beraber Fransa'yı da sarstığını belirten Macron, Fas halkının yanında olduklarını ve insani yardım sağlamak için ellerinde her türlü imkanın bulunduğunu ifade etmişti.

Bu konuda yetkinin Fas Kralı 6. Muhammed ve Fas hükümetinde olduğunu bilinmesine rağmen Macron'un bu adımı, Fas'ta "sömürge dönemine özlem duyduğu" yorumlarına neden olmuştu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Yasin 7 ay önce Şikayet Et
    Arkadaslar fas kardeslerimi severim ama devlet mossadin elindedir.allah yardimcilari olsun
    Cevapla
  • Ali70100 7 ay önce Şikayet Et
    Fas Kralı Amerikancı'dır. Müslüman dünyası ile ilişkileri iyi değildir. Anormal bir durum.
    Cevapla
  • Bora Can 7 ay önce Şikayet Et
    Bu Fas kıralımıdır nedir akıl tutulması yaşıyor Türkiyeninde kabul etmediBir problem var ihaları Cezayire verildi diye kırgınlık vardı bir ara gündemde
    Cevapla
  • vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    makron makaron oldu Tokat manyagı yaptılar bebeyi...
    Cevapla
  • halil 7 ay önce Şikayet Et
    Fransanın sömürü düzeni bitti yeni dünya düzeni kuruşuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri