Fas'tan, Fransa adımı! Skandal olay sonrası 2 gazeteci sınır dışı edildi

Fas, Liberation gazetesi ve Charlie Hebdo dergisinde Fas'taki depremle ilgili skandal paylaşımlar sonrası Fas'a turist olarak giren ve gazeteci olduklarını beyan etmeyen 2 Fransız'ın sınır dışı edildiğini duyurdu.

Fas'tan, Fransa adımı! Skandal olay sonrası 2 gazeteci sınır dışı edildi
Fas'tan, Fransa adımı! Skandal olay sonrası 2 gazeteci sınır dışı edildi
GİRİŞ 22.09.2023 00:47 GÜNCELLEME 22.09.2023 00:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fas Hükümet Sözcüsü Mustafa Baytas, kabine toplantısının akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Baytas, 2 Fransız gazetecinin ülkeye turist olarak girdiğini, mesleklerine dair beyanda bulunmadığını ve izin almadığını söyledi.

FAS, 2 FRANSIZ GAZETECİYİ SINIR DIŞI ETTİ

Baytas, söz konusu gazetecilerin, kanun gereği, ülkelerine geri gönderilmelerinin olağan olduğunu belirtti. Hükümet Sözcüsü ayrıca Fransız gazeteciler tarafından Fas'ta yaşanan depremle ilgili yapılan bazı haberlerin objektif olmadığını ancak hiçbirinin herhangi bir baskıya maruz kalmadığını sözlerine ekledi.

FRANSA BASININA TEPKİ GÖSTERİLMİŞTİ

Fas Ulusal Basın Konseyi, 20 Eylül'de yaptığı açıklamada, Fas'ta meydana gelen depreme ilişkin haberlerinde ihlaller gözlemlediği Fransız "Charlie Hebdo" dergisi ve "Liberation" gazetesi hakkında şikayette bulunduğunu duyurmuştu.

Konsey, depremi haberleştirmek için ülkede 78'i Fransız 312 yabancı gazetecinin görev yaptığını ve hepsinin gerekli akreditasyonu aldığını kaydetmişti.

Fransız "Liberation" gazetesinde 11 Eylül'de, Fas Kralı 6. Muhammed'in Fransa'nın yardım teklifine yanıt vermemesine atıfla "Şahsen ben hiçbir şey hissetmedim" yazılı bir karikatür yayımlanmış ve gazetenin aynı tarihli ilk sayfasında ağlayan Faslı bir depremzedenin fotoğrafının yanında sanki onun ağzından veriliyormuşçasına "Burada sessizce ölüyoruz" şeklinde bir başlık kullanılmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Dünyada iki tane aşırı müslüman düşmanı iki kesim var. Biri Fransa'nın laikleri diğeri de içimizdeki kendini ülke sahibi diye pazarlayanlar.
    Cevapla
  • Mukim 7 ay önce Şikayet Et
    Fransızlar: azılı Müslüman düşmanları.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!