Kosova'da ulusal yas ilan edildi

Kosova’nın kuzeyinde silahlı Sırp grup ile çıkan çatışmada hayatını kaybeden polis memuru için yarın ulusal yas ilan edildi.

GİRİŞ 25.09.2023 02:46 GÜNCELLEME 25.09.2023 16:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kosova'da Kuzey Mitroviça’da yer alan Leposavic sınır bölgesindeki silahlı Sırp grup ile çıkan çatışmada hayatını kaybeden polis memuru Afrim Bunjaku için Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ulusal yas ilan etti. Osmani yaptığı açıklamada, "Kosova Anayasası’na göre 25 Eylül 2023 Pazartesi günü öldürülen polis Afrim Bunjaku’nun anısına bir günlük ulusal yas ilan etme kararı alındı” dedi.

KOSOVA'DA BİR POLİS ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Kosova'nın kuzeyinde 30 kişilik silahlı Sırp grup, Kuzey Mitroviça'da yer alan Leposavic sınır bölgesindeki Zveçan Belediyesi'ne bağlı Banjska köyü girişindeki köprüye iki adet plakasız kamyon ile barikat kurarak trafiği kapatmış ve ihbar üzerine bölgeye giden polislere ateş açmıştı. Açılan ateş sonucu 1 polis hayatını kaybetmiş, 1 polis de yaralanmıştı. Saldırganlar daha sonra Banyska Manastırı’na konuşlanmıştı. Kosova polisinin operasyonu sırasında 3 Sırp saldırgan etkisiz hale getirilmişti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    Tüm lanet sırp ve Ermenilerin koku kazınsa hiç umurumda olmaz.
    Cevapla
  • ZÜLKARNEYN 7 ay önce Şikayet Et
    Kosovalıların bir an önce millî bir yapılanmaya gitmesi lazım. Kosova bayrağından çok Arnavutluk bayrağı görürsünüz orada. Ingilizceye, Amerika'ya ve bilhassa Clinton'a hayranlar. Kosova Arnavutçasına, Kosova bayrağına sımsıkı sarılmak lazım. Milliyetçi duygu ve düşünce tesis edilmeli. Bakın, Sırplar bunu yapıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
En fazla altın üreten ülke açıklandı! Yılda 370 ton ile zirvede...
İstifa etmemek için direniyor! Mehmet Büyükekşi'nin yeni açıklamaları pes dedirtti