John Bolton'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan için küstah sözler! Yine Türkiye'yi hedef aldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan John R. Bolton ABD'nin istediği yönde hareket etmediği için Türkiye'nin güvenilmez olduğunu söyleyerek haddi aşıp Başkan Erdoğan için 'provokatör' dedi.

John Bolton'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan için küstah sözler! Yine Türkiye'yi hedef aldı
John Bolton'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan için küstah sözler! Yine Türkiye'yi hedef aldı
GİRİŞ 30.09.2023 19:51 GÜNCELLEME 30.09.2023 19:51
Bu Habere 301 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanı tutumuyla bilinen ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'ye konuştu.

Donald Trump'ın ABD Başkanlığı döneminde görevinden uzaklaştırılan Bolton Yunanistan'ın ABD için son derece önemli bir müttefik olduğunu sık sık hatırlatarak Türkiye'nin milli menfaatleri için takip ettiği yolun bir tehdit teşkil ettiğini söyledi.

"YETERİ KADAR BASKI YAPMADIK"

Bolton, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunda sorun çıkardığını öne sürdü ve 'Hala yapacak çok işimiz var' ifadelerini kullandı. ABD'nin Türkiye'ye yeteri kadar baskı yapmadığını iddia eden Bolton, bu nedenle Doğu Akdeniz'de istikrarsızlığın süreceğini iddia etti.

Trump Bolton'ı aşağıladı: Bir aptala görev verdim!Trump Bolton'ı aşağıladı: Bir aptala görev verdim!

ERDOĞAN İÇİN KÜSTAH SÖZLER

Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin ABD için bir sorun olduğunu ifade eden Bolton "Tabi ben bu konuda iyimser değilim. Şunu söylemeliyim ki, Erdoğan iktidarda olduğu sürece Yunanistan ile Türkiye arasında tarihi konulardaki gerilimler yıllar geçtikçe arttı ve azaldı. Ama Erdoğan provokatör. Finlandiya ve İsveç konusunda İttifak'ta sorun yarattı. İsrail ile sorun yarattı. Yunanistan'la sürekli sorun çıkarıyor. Ukrayna savaşındaki rolü en iyi ihtimalle karışıktır ve Türkiye'yi İttifak'ta tutma arzusunun gerçekten de tartışmaya açık olduğunu düşünüyorum."

"YUNANİSTAN İLE İŞBİRLİĞİNİ TERCİH EDERİM"

Yunanistan'ın yalnızca Karadeniz için değil Akdeniz için de büyük bir role sahip olduğunu iddia eden Bolton "Artık Orta Doğu'da ve Afrika'da Avrupa'yı çok etkileyecek gelişmeler görüyoruz. Bir Akdeniz ülkesi olarak Yunanistan'ın konumu kesinlikle kritik olacak. Bu nedenle, eğer hükümet tarafından kabul edilebilirse, ABD'nin daha kapsamlı bir askeri varlığını ve Yunanistan ile işbirliğini tercih ederim." dedi.

John Bolton Türkiye hazımsızlığını İsveç medyasına anlattı: NATO'dan çıkarılmalı John Bolton Türkiye hazımsızlığını İsveç medyasına anlattı: NATO'dan çıkarılmalı

John Bolton'dan tehditvari mesaj: Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilirse...John Bolton'dan tehditvari mesaj: Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilirse...

Türkiye'yi NATO ittifakında tutmayı doğru bulmadığını iddia eden Bolton, 

ABD'NİN YUNANİSTAN PLANI

ABD'nin Yunanistan'ı güçlendirmek istediğini belirten Bolton uzun vadeli plan için şu ifadeleri kullandı: Türkiye, boğazlar, Boğazlar ve Çanakkale Boğazı nedeniyle ve Türkiye'nin Ortadoğu'daki konumu nedeniyle coğrafi olarak NATO'nun kritik bir üyesi. Erdoğan döneminde ise bu daha büyük bir sorun haline geldi. Ve biliyorsunuz, NATO'nun güneydoğu kanadını demirlemek günümüz dünyasında her zamankinden daha önemli. Akdeniz'de güçlü bir NATO varlığına ihtiyacımız var. Yeterli askeri gemimiz yok ve daha fazlasını yapmak zaman alacak. Bu nedenle daha güçlü bir NATO'nun Yunanistan'ın daha güçlü katılımını gerektirdiğini düşünüyorum.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 301
  • MURAT BAŞ 7 ay önce Şikayet Et
    Bu zalim kafir ne zaman Türkiye ve Erdoğan 'ı metheder ve överse o zaman yanlış yoldayız demektir.Aslında bizim için bir rehber sayılır. Bırakın içini döksün köpek...
    Cevapla
  • Osmanli 7 ay önce Şikayet Et
    Seni çakkal seni işiniz bitti ulan
    Cevapla
  • Ömer 7 ay önce Şikayet Et
    Oşt Amerika köpeği hadini bil. Sen kimsin ki Ülkemizi tehdit ediyorsun.
    Cevapla
  • Murat 7 ay önce Şikayet Et
    Artık piliniz bitiyor emir erleriniz yok çöküş döneminiz başladı başkanınız bile şeytanlan tokalaşıyor
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Evet milletinin provokatörü uysal koyun olsaydı elpençe dursaydi karşınızda en iyi derdiniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede