Libya'da çatışma: Bingazi'yle iletişim koptu

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe, ülkenin doğusundaki Bingazi kentinde güvenlik sorunları yaşandığını belirtti. Kent ile iletişim cuma gününden bu yana sağlanamıyor. Bingazi'nin bazı semtlerinde silahlı çatışmalar yaşanıyor.

GİRİŞ 09.10.2023 14:47 GÜNCELLEME 09.10.2023 16:35
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Başkent Trablus'ta düzenlenen sivil havacılıkla ilgili bir konferansta konuşan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, "Bingazi'nin bazı semtlerinde birkaç günden bu yana silahlı çatışmalar yaşanıyor. Kentteki GSM operatörlerinin hizmetleri kasıtlı olarak kesildi. Kentte yaşayanların dış dünya ile bağlantısı koptu." ifadelerini kullandı.

Güvenlik birimlerini, kent sakinlerini korumak ve yaşananların gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için çalışma yapmaları konusunda yönlendirdiğini kaydeden Dibeybe, "Halkın hayatını tehlikeye atan yetkililerden hesap sorulması gerekir." dedi.

BİNGAZİ İLE İLETİŞİM KOPTU

Libya'da faaliyet gösteren Madar ve Libyana GSM şirketlerinin bir milyonu aşkın abonesinin bulunduğu Bingazi içinde 6 Ekim Cuma gününden bu yana iletişim ve haberleşme imkanı tamamen kesilmişti.

Ülke medyasına yansıyan haberlerde, Bingazi ile görüşmelerin 3 gündür ancak uydu telefonları aracılığı ile yapılabildiği aktarılırken yetkililerden ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • Süleyman Yaşar 6 ay önce Şikayet Et
    Bir Müslüman öldüğünde gerçekten ben üzülüyorum
    Cevapla
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Turkiye libyada bosuna kurek cekiyor kurus getirmeyen islerle ugrasiyoruz adamlar birbirini olduruyor bar bar bir halk kaddafiye satan turkiyeye neler yapmaz ugrasmayin
    Cevapla
  • Eyman 6 ay önce Şikayet Et
    Bilinçsiz ve keyfi konuşma. Orada dönenler, yine müslümanlara karşı kurulmuş oyunlardır. Bir konuda bilgin yoksa ağız var diye konuşmayın lütfen.
    Cevapla
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Ya siz kaddafinin degerini bilmeyin fransanin agzina bakin simdi aclik sefaletlik icinde birbirinizi yemeye devam edin ulkesine satanlarin sonu budur
    Cevapla
  • Rumuz 6 ay önce Şikayet Et
    Yalnız bunalr müslüman müslüman savaşı değil yöneten AB devletleri
    Cevapla
  • Rumuz 6 ay önce Şikayet Et
    Yalnız bunalr müslüman müslüman savaşı değil yöneten AB devletleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!