BAE'den dikkati çeken Filistin kararı

BAE, Filistinlilerin zor bir süreçten geçtiğine dikkati çekerek, 20 milyon dolarlık yardım kararı alındı. Ürdün Kralı 2. Abdullah da Gazze'ye insani yardım gönderilmesi talimatı vermişti.

GİRİŞ 11.10.2023 08:48 GÜNCELLEME 11.10.2023 09:54
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid, Filistin'e 20 milyon dolar değerinde acil yardım talimatı verdi. Söz konusu meblağın Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) üzerinden Filistinlilere ulaştırılacağı belirtildi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah da Mısır'ın koordinasyonunda Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne acil insani yardım gönderilmesi talimatı vermişti.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 30
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    400 milyonu 1 futbolcu alıyorlar .
    Cevapla
  • MHMTELTŞ 9 ay önce Şikayet Et
    imanamı geldi ki ?
    Cevapla
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Neyse ilk adımı atmış kendi açısından iyi bir başlangıç. Bu adamdan bu kadarı bile iyi sayılır.
    Cevapla
  • Ne alaka be 9 ay önce Şikayet Et
    20 milyon nedir ya resmen dalga geçmişler komşu pazarda görsün hesabı
    Cevapla
  • mert 9 ay önce Şikayet Et
    insaallah filistinli kardeslerimizin yasadiklarini sizlerde yasarsiniz!!
    Cevapla
  • BirMüslüman 9 ay önce Şikayet Et
    Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'dan tarihi geri adım! Türkiye'nin hamlesini resmen kabul ettiler
Cİhat Yaycı "Kral çıplak" dedi! "Gemi çıkartmadan uçak kaldırmadan diz çöktürürüz"