RTÜK resmen açıkladı! Skandala imza atan DW Türkçe hakkında karar!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, DW Türkçe’nin yayınları hakkında kanuni sürecin başlatıldığını açıkladı.

RTÜK resmen açıkladı! Skandala imza atan DW Türkçe hakkında karar!
RTÜK resmen açıkladı! Skandala imza atan DW Türkçe hakkında karar!
GİRİŞ 18.10.2023 22:09 GÜNCELLEME 18.10.2023 22:09
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Son dakika DW Türkçe haberleri: DW Türkçe’nin “Hangi eylemler savaş suçu kabul edilir?” başlıklı haberinin ardından RTÜK Başkanı Şahin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak kanuni sürecin başlatıldığını açıkladı.

'ÜST KURULUMUZ KANUNİ SÜRECİ DERHAL BAŞLATMIŞTIR'

RTÜK Başkanı Şahin yapmış olduğu paylaşımda, “Her egemen devlette olduğu gibi ülkemizin de yayıncılık alanında Avrupa Birliği ile uyumlu yasaları vardır. Türkiye’de faaliyet gösteren tüm yayıncılar yasal yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yayıncı otoritesi olarak radyo ve televizyon kuruluşlarını, internet ortamından yayın yapan mecraları düzenlemekte ve denetlemektedir. Evrensel yayıncılık ilkelerini yerle bir eden, sınır ve kural tanımaz bu uluslararası yayıncı, manipülatif ve gerçek dışı haberleriyle hakikati çarpıtma telaşındadır. Millet iradesinin ürünü olan kanunları tanımayan, kurallara uymamakta ısrar eden, güya tarafsız yayın yapan bu yayın mecrası, RTÜK ve mahkeme kararlarına rağmen ülkemize ve insanlığa olan kininin gereğini yapmaya devam etmektedir. Üst Kurulumuz gelişmeleri ve ilgili yayıncının tüm haberlerini yakından takip ederek, yapılan yasa dışı yayınlarla ilgili gerekli kanuni süreci derhal başlatmıştır” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in Gazze'de hastaneye düzenlediği alçak saldırıdan önce BBC'nin hastaneleri işaret ettiği, Alman DW'nin ise "Hangi eylemler savaş suçu kabul edilir?" başlıklı haber yayınlayarak okulların dahi vurulabileceğini yazmıştı. 

GEREKİRSE OKULLAR BİLE VURULABİLİR

Deutsche Welle'nin adeta İsrail'e 'Sivilleri vurabilirsin' diyerek hedef gösterdiği Clare Roth imzalı haberde, İsrail ordusunun gerekirse okulları bile bombalayabileceği belirtiliyor. Haberde askeri faaliyetlerin eylemin gerekli olup olmadığına göre savaş suçu olarak sınıflandırıldığı belirtilerek "Örneğin, bir okulun ya da bir apartmanın bombalanması, uluslararası hukuka göre askerî açıdan gerekli görülürse savaş suçu olarak değerlendirilmeyebiliyor." ifadelerine yer vermişti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • basiret 6 ay önce Şikayet Et
    Batının kendinden başka canlılara yaşam hakkı tanımadığı asırlardır, yediği herzelelerle zaten açık saçık, yalnız gavur hayranları üç maymunu oynuyorlar o kadar.
    Cevapla
  • süleyman 6 ay önce Şikayet Et
    DW sahibi yahudi sözde alman televizyonu
    Cevapla
  • hakbulut 6 ay önce Şikayet Et
    bunca zaman zaten neden kapatmadınız şu kanalı anlamak zor.
    Cevapla
  • Habib Doğan 6 ay önce Şikayet Et
    Bir daha açılmamak üzere kapatılmalıdır.
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    İşte Allah'ü Teala'nın Kuran'da "hayvanlardan da aşağılık" buyurduğu gavur... Onlar gibi yaşayın, çocuklarınızı kariyer için gönderin, onlar gibi giyinin müslümanlar! Hayvanlardan aşağı mahlukların yaşam tarzına hayranlık besleyin! Resulullah 'ın sünneti üzere hayat kurmayın, Avrupalı gibi günlük yaşantınızı düzenleyin sonra şahıslatı, kurumları, hükümetleri suçlayın... Kendi nefsimize?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti