Pakistan ve Hindistan askerleri, Cammu Keşmir sınırında birbirlerine ateş açtı

Pakistan ve Hindistan askerlerinin Cammu Keşmir sınırında birbirlerine ateş açtığı, olayda can kaybı yaşanmadığı bildirildi. Azaerbeycan Cumhurbaşkanı Cammu Keşmir konusunda Pakistan'ı desteklediklerini bildirdi.

Pakistan ve Hindistan askerleri, Cammu Keşmir sınırında birbirlerine ateş açtı
Pakistan ve Hindistan askerleri, Cammu Keşmir sınırında birbirlerine ateş açtı
GİRİŞ 01.11.2023 15:59 GÜNCELLEME 01.11.2023 16:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ulusal basındaki haberlere göre, Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesine bağlı hudut noktasından gelen dron, Pakistan'ın Sialkot şehrine bağlı sınırdan girmeye çalışırken Pakistanlı güvenlik güçleri tarafından düşürüldü. İki ülke askerlerinin birbirlerine ateş açtığı olayda can kaybı yaşanmadı.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada da Hint askerlerinin sebepsiz yere ateş açmasına Pakistanlı güvenlik kuvvetlerinin cevap verdiği belirtildi.

Keşmir sorunu nedir?

İngiltere, 1947'de sömürge olarak yönettiği Hindistan'dan çekilirken o dönemde prenslik olan Keşmir, bağımsızlıklarını yeni kazanan Hindistan ya da Pakistan ile birleşme konusunda tercihle karşı karşıya kaldı. Nüfusunun yüzde 90'ı Müslüman olan Keşmir halkı, 1947'de Pakistan'a katılmaktan yana tavır alsa da dönemin prensi, Hindistan ile birleşmeye karar verdi.

Karara, Müslüman Keşmir halkı karşı çıktı. Pakistan ve Hindistan'ın bölgeye asker göndermesiyle taraflar, 1947'de ilk kez savaştı. İki ülke arasında yine aynı nedenle 1965 ve 1999'da savaş çıktı.

Savaşların ardından sağlanan geçici ateşkes sonucunda Cammu Keşmir'in yüzde 45'i Hindistan'ın, yüzde 35'i Pakistan'ın kontrolünde kaldı. Bölgenin doğusundaki yüzde 20'lik kısım ise sınırdaş Çin'in hakimiyetine verildi.

Aliyev'den Pakistan'a "CAMMU KEŞMİR" desteği

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cammu Keşmir konusunda her zaman Pakistan'ı desteklediğini söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbeycan'a gelen Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Asım Munir Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Aliyev görüşmede, Azerbaycan'la Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin askeri alan da dahil olmak çeşitli yönlerde başarıyla geliştiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bi siz eksiktiniz
    Cevapla
  • delikanli 6 ay önce Şikayet Et
    İngiliz oyunu
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    her yerde ingiliz ve itrail köpeklerinin parmağı var karıştır ondan sonra birbirine düşman et savaştır... Huzur Yok...
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Çok yakında hindistan karışmaya başlar
    Cevapla
  • deli dumrul 6 ay önce Şikayet Et
    imran Khan ı devirdiler pakistan Filistine destek veremiyor Mursiyi devirdiler Mısır abd nin yanına kaydı Saddamı devirdiler ırak irana kaydı Reisi deviremedi kafir chpkk abd köpekleri herşey çok açık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu