Birleşik Arap Emirlikleri harekete geçti! Gazze talimatı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), abluka altındaki Gazze Şeridi'ne destek için insani yardım operasyonu başlattığı belirtildi.

Birleşik Arap Emirlikleri harekete geçti! Gazze talimatı
Birleşik Arap Emirlikleri harekete geçti! Gazze talimatı
GİRİŞ 05.11.2023 22:43 GÜNCELLEME 05.11.2023 22:43
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

BAE resmi ajansında yer alan habere göre, Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Savunma Bakanlığı Ortak Harekat Komutanlığına Gazze Şeridi'ndeki kardeş Filistin halkını desteklemek için bir insani operasyon başlatılması yönünde talimat verdi.

Al Nahyan'ın, Ortak Harekat Komutanlığından ayrıca Gazze'deki Filistin halkına insani destek sağlaması konusunda ülkedeki tüm insani ve hayır kurumlarıyla kapsamlı bir şekilde işbirliği yapması ve koordine olmasını istediği aktarıldı.

Devlet Başkanı Al Nahyan'ın verdiği talimatın, Sağlık Bakanlığı ve Abu Dabi Sağlık Bakanlığı'na kayıtlı doktorlar ile Kızılay ve BAE'deki insani yardım kuruluşlarına kayıtlı hekimlere gönüllülük kapısının açılması konusunu da içerdiği kaydedildi.

GAZZE'YE SALDIRILARDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 30'a yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 4 bin 800'ü çocuk, 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 151 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 60 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kardeş Filistin halkı öyle mi? Kardeşlerinizi katlettiler ve hala katletmeye devam ediyorlar. Sizden gelecek yardım yerin dibine batsın. Filistinlilere sizin yardımınız zul gelir
    Cevapla
  • Kon42 5 ay önce Şikayet Et
    bu ateş sizide yakacak sanma bu devran böyle gidecek
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar dunyanin enbüyük islam düşmanlaridir bunlar möderin firavunlardir bunlar oglanci sapik tirlar bunlardan gazze ne beklesinki
    Cevapla
  • Abdulkerim 5 ay önce Şikayet Et
    İnsani yardım yapabilmen için önce orada yapılan katliama ses çıkartman lazım. İnsanlık mı kaldı filistinde. Bebek kadın demeden vahşet sergileniyor. Bu dünyada müslümanım diyen kim varsa bu katliamdan sorumlu olduğuna inanıyorum. Rabbimin gazabı çok yakında hepimizi bütün müslümanları bulacak.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    insanı yardım dedikleri kefen bezi. insanların yardıma değil sizin Yahudilere köpeklik yapmamanıza ihtiyacı var kesin Yahudilernen iş birliğinizi eğer zerre samimiyseniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!