Erdoğan'ın tarihi ayarı dünyada basınında! Manşetleri sarstı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında işgalci İsrail hakkında sarf ettiği sözler dünya basınında büyük yankı uyandırarak manşetleri sarstı.

GİRİŞ 18.11.2023 03:40 GÜNCELLEME 18.11.2023 03:40
Bu Habere 232 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile baş başa görüşme ve heyetler arası çalışma yemeği öncesinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Berlin'de düzenlenen basın toplantısında İsrail'in kendini savunma hakkının olduğunu yineleyen Olaf Scholz'un ardından sözü devralan Erdoğan'ın işgalci İsrail'in soykırım saldırıları yaptığı Filistin ve Gazze ile ilgili yaptığı açıklamalar dünyada basınında geniş yankı uyandırdı.

Erdoğan'ın tarihi ayarı dünya basınında işte bu sözlerle manşetlere taşındı;

THE TELEGRAPH, ERDOĞAN'IN NAZİ GÖNDERMESİNE VURGU YAPTI

İngiliz The Telegraph gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nazi Almanya'sı döneminde Yahudilere yönelik uygulanan soykırıma atıfta bulundu. "İsrail'e borçlu olanlar rahat konuşamıyorlar, bizim İsrail'e herhangi bir borcumuz yok." sözlerine yer veren Telegraph, "Erdoğan'a göre Almanya Holokost yüzünden rahat konuşamıyor" başlığını attı.

Erdoğan'ın tarihi ayarı dünyada basınında! Manşetleri sarstı!

FRANSIZ LE FIGARO: ERDOĞAN ALMANYA'DA ÇOCUKLARIN ÖLDÜRÜLMESİ TEVRAT'TA YOK DEDİ

Fransız Le Figaro gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarını "Erdoğan Almanya'da, 'Çocukların öldürülmesi Tevrat'ta yok' dedi" şeklinde servis etti.

Erdoğan'ın tarihi ayarı dünyada basınında! Manşetleri sarstı!

BAŞKAN ERDOĞAN'IN TARİHİ AYARI İSRAİL'DE DE MANŞET OLDU

İsrail'de yayın yapan Times of Israel gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya'nın Holokost yüzünden İsrail'i eleştiremediği sözlerini manşetine taşıdı.

Erdoğan'ın tarihi ayarı dünyada basınında! Manşetleri sarstı!

RUS HABER AJANSI'NDAN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Rus haber ajansı TASS, Erdoğan'ın Filistin ile ilgili "Filistin sorununun yalnızca iki devletli çözümü var" sözünü manşete taşıdı.

Erdoğan'ın tarihi ayarı dünyada basınında! Manşetleri sarstı!

'GÜÇ GÖSTERİSİ'

Yunan Naftemporiki gazetesi ise Erdoğan'ın Scholz ile toplantısını "Erdoğan'ın Scholz önündeki güç gösterisi" diyerek servis etti.

Erdoğan'ın tarihi ayarı dünyada basınında! Manşetleri sarstı!

ALMAN BILD GAZETESİ ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HAZMEDEMEDİ

Öte yandan Alman Bild gazetesinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berlin'de yaptığı konuşmayı "skandal" olarak nitelendirmesi dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan'ın tarihi ayarı dünyada basınında! Manşetleri sarstı!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyayı sarsan tarihi ayarında, "Burada elimiz, kolumuz, dilimiz bağlı kalırsak, hesabını tarihe veremeyiz. Onun için bir borçluluk psikolojisi içerisinde İsrail-Filistin savaşını değerlendirmemek gerekir. Ben rahat konuşuyorum. Çünkü bizim İsrail'e borcumuz yok. Borçlu olsak bu kadar rahat konuşamayız. Ama borçlu olanlar, rahat konuşamıyorlar. Biz Holokost cenderesinden geçmedik." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın tarihi ayarı dünyada basınında! Manşetleri sarstı!

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 232
  • Oktay İncegöz 5 ay önce Şikayet Et
    Düşüncemi yazdım
    Cevapla
  • Tebrikler 5 ay önce Şikayet Et
    Güzel düşünceymiş.
    Cevapla
  • Gürbüz 5 ay önce Şikayet Et
    Telegraph, "Erdoğan'a göre Almanya Holokost yüzünden rahat konuşamıyor" diye başlık atmış. Ula Telegraph, pekiiii sen söyle doğrusunu. Almanya İsrail'in bu katliamları aleyhine niye konuşamıyor? Söyle söyle sence ne peki?
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Çakmış içinde bırakmış...Kelimeleri soda da kesmez onları...
    Cevapla
  • Firavunun avukati 5 ay önce Şikayet Et
    Aslinda Olaf scholzla pisdi oynamaya gitmis gazzeye gidemedi ya cani biraz sikkin bunu dünyada Adam saniyorlar idi fos cikti
    Cevapla
  • Ali can 5 ay önce Şikayet Et
    Hazmedemeyen soda içsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat