Gazze'nin kuzeyinden sonra İsrail'in yeni hedefi belli oldu! Katliam planı...

Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarla yaklaşık 400 bin sivili göç etmeye zorlayan İsrail, "Siviller için güvenli bölge" olarak gösterdiği Gazze'nin güneyine saldırmaya hazırlanıyor.

GİRİŞ 18.11.2023 08:03 GÜNCELLEME 18.11.2023 09:39
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın Gazze’nin kuzeyinde kontrolü sağladıklarına dair açıklamalarının ardından İsrail ordusunun sıradaki hedefinin, kuzeyden tahliye edilenlerle birlikte 2 milyona yakın Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’nin güneyi olduğu ifade edildi.

EL İLANI ATTILAR

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre İsrail ordusu Şifa Hastanesi baskınının ardından gözünü güneye dikmiş durumda. Haberde, İsrail ordusuna ait uçakların, Gazze Şeridi’nin güneyindeki kentlerden Han Yunus’a bıraktığı broşürlerde bölgedeki insanları, evlerini boşaltmaları ve barınaklara gitmeleri konusunda uyardığı belirtildi. Operasyonu yöneten İsrail ordusunun Hamas’ın lider kadrosunun güneyde olduğuna inandığı kaydedildi. Uzmanlar, Han Yunus’ın nüfusunun bir milyonun üzerine çıktığını belirtiyor. Gazze’nin kuzeyinden gelen binlerce yerinden edilmiş kişi şu anda buradaki derme çatma kamplarda, hastanelerde ve okullarda yaşıyor.

Daha önce kuzeydekilere Gazze Vadisi’nin güneyine inmelerini söyleyen broşürler atan İsrail, bu defa benzer uygulamayı Han Yunus kentinde yaptı.

Batı Şeria da karıştı! İsrail'den sivillere saldırı: Ölü ve yaralılar varBatı Şeria da karıştı! İsrail'den sivillere saldırı: Ölü ve yaralılar var

DSÖ: 'Güvenli bölge' önerisi felaket reçetesiDSÖ: 'Güvenli bölge' önerisi felaket reçetesi

ORDU HAZIR BEKLİYOR

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat da İsrail’in kara harekatını Gazze’nin güneyine doğru genişletebileceğini teyit etti. İsrailli sözcü,Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin, kendilerine talimat verilmesi halinde ordunun Gazze Şeridi’nin her noktasında operasyona hazır olduğu yönündeki sözlerini hatırlatarak ordunun hükümetin kararını beklediğini dile getirdi.

MÜTTEFİKLER ENDİŞELİ

Financial Times’a konuşan Batılı bir yetkili, İsrail’in müttefiklerinden bazılarının, kuzeyden daha güvenli olacağı güvencesi verildikten sonra yaklaşık 1 milyon Filistinlinin kaçtığı güney kesimindeki operasyonlarda sivillerin hedef alınmamasıyla ilgili daha dikkatli olunmasını talep ettiğini belirtti. Batılı yetkili, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının orantısızlığının, Tel Aviv’in kendini savunma hakkına verilen desteğe rağmen yaşanan sivil kayıpların endişelere neden olduğunu ifade etti.

BM ‘GÜVENLİ BÖLGEYE KARŞI’

Birleşmiş Milletler’in (BM) 18 yardım kuruluşunun şefleri, İsrail’in Filistinli sivilleri güneye gönderip Gazze’de ‘güvenli bölgeler’ oluşturulmasına yönelik çalışmalarda yer almayacaklarını duyurdu. BM şefleri, ordunun oluşturduğu güvenli bölgenin gerçekten güvenli olmayacağını vurguladı. İsrail’in oluşturmaya çalıştığı bu ‘güvenli bölgelerin’, savaştan kaçan sivilleri dar bir alana yetersiz koşullarda hapsetmenin ciddi sonuçlarını olacağını vurgulayan BM şefleri, böyle bir durumda büyük çapta can kaybı olma riskine karşı uyardı

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • RAMAZAN KARAKAYA 5 ay önce Şikayet Et
    Yeryüzünde ikinci bir kerbela vakası yaşanıyor,çocuklar,bebekler, masum insanlar aç susuz bırakılıp katledilirken Aliye,hüseyine söz verip yarıyolda bırakan şia ihanete devam ediyor.filistinli müslüman,destekliyormus gb.yapip olayları seyrediyor.Sureti haktan yanaymış gibi yaparak islam orduları haç savaşırken arkadan dolaşan şia bilmiyorki filistinden sonra sıra kendisine gelecek.
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 5 ay önce Şikayet Et
    Yeryüzünde yahudiye krallığı var.şeytanın saltanatı sürüyor şeytanın saltanatı avrupa ingilterede kraliyet ailesi üzerinden türkiyede kamalizim üzerinden yeryüzünde ınsanların cehaleti üzerinde yükseliyor.ingiltere şeytanın müridi avrupa ise oyuncağı.Galip olan Allah mutlak güç otorite sahibi olup feth edende feth ettirende odur.insanlar nasılsalar öyle idare edilip Hak ettiklerini yaşa
    Cevapla
  • harun fettah 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail amerikanın şımarık çocuğudur bir zamanlar amerikada kizilderelilere soy kırım yaptı ırakta da yaptı Afganistan'a yaptı dünyadan ses çıkmadı Netanyahu yu kimler yargılayacak ben şaşarım babası amerikadir birde ingilizlerdir bakın onlardan ses cikiyormu olan hep muslumanlara oluyor Arap İslam birligi ölmüş neden petrolü kesmiyorlar birgun onlarada sıra gelecek bu savaştan pay alsınl
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Israille anlasarak filistin ve surye topraklarini bölerek paylaşmaya anlasan islam Devleti kim? Arap Devlet adamcıklara neden Amerikaya,Avru paya petrolu ve diger kaynakları kesmiyorlar. Israile kibris üzerinden su veren islam ulkesi kim? Israili koruyan usler hangi şehirde? Gazeyi bombalayan pilotlar nerede eğitim aliyorlar? Filistin topraklarıni gizlice yahudilere satan kim?
    Cevapla
  • Zeynelabidin 5 ay önce Şikayet Et
    Acem trollüğü yapıyorsun. Suriye'de, Irak'ta ve Yemen'de Sünni Müslümanların kanlarını döken kim ? Karabağ meselesinde Azerbaycan'ı değil de, Ermenistan'ı tutan kollayan kim ? Hamas'ı 3-5 çatapat verip kışkırtan ve de İsrail'e beklediği-istediği ortamı adeta sunan kim ? ABD ve İsrail ile görünürde düşman, sahne arkasında kanki olan kim ?
    Cevapla
  • Muzaffer 5 ay önce Şikayet Et
    Gazzeyi itsrailin alması halinde Türkiye hatay adana toprakları füze tehdidi altına girecektir. Halen daha terörist itsraile Türkiyeden lojistik akıyor.
    Cevapla
  • Zafer 5 ay önce Şikayet Et
    Nereden biliyorsun ne olacağını, ne olmayacağını. Müneccim misin. Bu ülkenin ekmeğini yiyorsun, lakin elinde bilgi belge olmadan İran ağzıyla konuşuyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmenlik atama taban puanları 2024 tablosu netleşti!
Bu soykırım değil de ne?Sorusunu soran sanatçının klibi dünyada ses getirdi