Sürpriz Gazze kararı! Doğu Akdeniz’e bir savaş gemisi daha!

Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere tıbbi yardım sağlamak amacıyla helikopter gemisi Dixmude’nun Doğu Akdeniz'e gönderileceği duyuruldu.

GİRİŞ 19.11.2023 23:01 GÜNCELLEME 20.11.2023 09:30
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, Fransa, Doğu Akdeniz’e bir savaş gemisi daha gönderecek. Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere tıbbi yardım sağlamak amacıyla helikopter gemisi Dixmude’nun Doğu Akdeniz'e gönderileceği duyuruldu.

Geminin hafta başında yola çıkacağı ve önümüzdeki günlerde Mısır'a varacağı belirtilen açıklamada, hafta başında ise 10 tondan fazla tıbbi malzeme taşıyan bir uçağın Mısır’a gönderileceği ifade edildi.



Fransa’nın 23 ve 30 Kasım tarihlerinde Avrupa Birliği’nin Gazze Şeridi’ne tıbbi yardım sağlamak üzere düzenleyeceği uçuşlara katkıda bulunacağı aktarılan açıklamada, Fransa’nın Gazze Şeridi'nden acil bakıma ihtiyaç duyan yaralı ve hasta çocukları tahliye etmek üzere sivil ve askeri uçakları da bölgeye göndereceği belirtildi.

Fransa, geçtiğimiz günlerde Doğu Akdeniz’e bir helikopter gemisi daha konuşlandırmıştı.

Fransa, geçtiğimiz haftalarda Gazzelilere tıbbi yardım sağlamak için yaklaşık 60 yatağı ve iki operasyon bloğu bulunan Tonnerre adlı helikopter gemisini Doğu Akdeniz’e konuşlandırmıştı. Bu ayın başlarında Fransız uçakları, Mısır üzerinden Gazze Şeridi’ne 54 ton insan yardım ulaştırdı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 209
  • İhtiyar 5 ay önce Şikayet Et
    Evet.Leş yiyiciler bir bir doğu akdenizde toplanıyor.Tıpkı köpekler gibi sarmaş dolaş çok güzel bir kardeşlik,birlik örneği sergiliyorlar.Ancak bunların arasına Mevlam bir kemik atarsa seyret kardeşliklerini
    Cevapla
  • Abdullah 1 5 ay önce Şikayet Et
    Macron Lübnanada gitmişti Beyrut patlamasının ardından neden gitti? Hizbullah ile ne bağlantısı var ?
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Bahaneye bak.Filistinlilere tıbbi yardım sağlamak.İsrail öldürürken neredeydin diye sorarlar adama.Sen hem İsrail'i destekle hem de Filistinlilere tıbbi yardım sağla.Güldürme adamı Fransa.Belli oldu artık 3.dünya savaşı orada başlayacak.Bütün dünya ülkeleri tek tek oraya çıkarmaya yapmaya başladı bile.
    Cevapla
  • Yener 5 ay önce Şikayet Et
    Hastane gemisi gönderseydi. Savaş gemisi niçin gönderiyor. Katliyama destek içindir o.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Bunların yapacağı iyilik de bile bir hinlik ararım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina