Fiyasko katmerlendi! Mossad’ın yanlış istihbaratıyla bir hastaneyi daha talan ettiler

İşgalci İsrail ordusunun 49 gündür saldırdığı Gazze’de hiçbir rehineye ulaşamaması iç kamuoyunda büyük travmaya sebep olurken, Mossad ve Şinbet’in istihbarat fiyaskosu bir zulmü daha tetikledi. Fiyaskonun hemen ardından ateşkes imzalandı.

GİRİŞ 24.11.2023 10:06 GÜNCELLEME 24.11.2023 10:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Gazze’deki yerel iktidar partisi Hamas’ın askeri kolu Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonunda esir alınan sivil ve askerler, yoğun şekilde bombalanan Gazze Şeridi’nde büyük bir gizlilikle tutuluyor.

İsrail’deki masum sivil ve asker esirlere karşılık olarak alınan İsrailli esirlerin nerede tutulduğuna dair hiçbir bilgi sızdırılmadı.

7 Ekim’den bu yana Filistin’in Gazze şehrinde apartmanları, ibadethaneleri, okulları, hastaneleri, stadyumları, alışveriş merkezlerini, iş merkezlerini, mülteci kamplarını ve bütün altyapı sistemlerini hava bombardımanlarıyla hedef alan İsrail ordusu, 31 Ekim’de düğmesine bastığı kara saldırısında da Gazze’de küçük çaplı ilerleme kaydedebildi.

HİÇBİR REHİNEYE ULAŞAMADILAR

Kassam Tugayları’nın askerî üslerini çökertemeyen, merkezine ulaşamayan ve kuvvetli direnişini kıramayan İsrail, iç kamuoyunda artan “rehinelerin kurtarılması” baskısı nedeniyle ağırlıkla bu konuda çalışma yürüttü. İsrail dış istihbarat birimi Mossad ile iç istihbarat kuruluşu Şinbet’in bütün mesaisini Gazze’deki İsrailli esirlerin konum bilgisini açığa çıkarmak üzere harcadığı kaydedildi. Fakat 49 gündür hiçbir somut bilgiye ulaşamayan İsrail istihbaratı, son olarak orduyu hastanelere yönlendirdi.

 

ATEŞKES ÖNCESİ SON SANİYEYE KADAR ZULÜM: ENDONEZYA HASTANESİ’Nİ BASTILAR

İsrail istihbaratının tahmini olarak verdiği istihbarat bilgisine göre, İsrailli 239 rehineden hayatta kalanlarının Gazze’deki hastanelerde veya hastane bölgelerindeki tünellerde tutulduğu yönündeydi. Bu kapsamda soykırım suçlarını daha ileri taşıyarak hastanelere kanlı baskınlar düzenlemeye başlayan terör devleti İsrail, bugüne kadar hiçbir bulguya rastlayamamıştı. Şifa Hastanesi’ni basarak katliam gerçekleştiren fakat ne tünel ne de esire ulaşabilen İsrail; El-Baptist Hastanesi, El Ehli Hastanesi, Avrupa Hastanesi, El Rantisi Çocuk Hastanesi, El Nasr Hastanesi’ne yönelik operasyonlarından da eli boş döndü.

Doktorlar Şifa hastanesindeki dehşeti anlattıDoktorlar Şifa hastanesindeki dehşeti anlattı

İsrail, 23 Kasım’da Hamas’la 4 günlük ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşmasına mecbur kaldı. Fakat anlaşmayı 1 gün erteleyerek Endonezya Hastanesi’ne saldırdı.

Yine Mossad’ın “rehinelerin Endonezya Hastanesi’nde tutulduğu” yönündeki çürük istihbarat bilgisiyle hareket eden İsrail ordusu, 23 Kasım’da “6 saatte hastaneyi boşaltın” uyarısı yayınlayarak sağlık çalışanları ve hastaların hastaneden çıkarılmasını istedi. İsrail, 24 Kasım’da Endonezya Hastanesi’ne yoğun ateş altında baskın düzenledi.

Cibaliya beldesindeki Endonezya Hastanesi'ne İsrail ordusunun saldırması nedeniyle hastaların bir kısmı Han Yunus kentinde yer alan Nasser Hastanesi'ne getirildi.

MOSSAD YİNE KARAVANA ATTI... ESİRLER O HASTANEDE DE BULUNAMADI

Gazze’nin kuzeydoğusunda yer alan Endonezya Hastanesi’ni kuşatan İsrailli teröristler, yaralı bir kadını öldürdü, en az 3 kişiyi yaraladı. İsrail ordusu, hastane baskınında en az 3 Filistinliyi gözaltına aldı.

Endonezya Hastanesi

200 yaralının tedavi gördüğü Endonezya Hastanesi’ne giren İsrail ordusu, büyük bir talan gerçekleştirdi. Hastaneyi didik didik arayan, tünel bulmak için sağlık tesisinin altını üstüne getiren İsrail askerlerinin girişimi yine fiyaskoyla neticelendi.

Endonezya Hastanesi’nde hiçbir İsrailli Yahudi esire rastlayamayan işgalci askerlerin “tünel” arayışı gece boyu sürmesine rağmen yine hüsranla bitti.

İşgalci İsrail ordusunun Endonezya Hastanesi'ndeki yaralılar, Nasser Hastanesi'ne getirildi.

KOD: BAŞARISIZ!

Bu sebeple İsrail ordusunun Tel Aviv’e yönelik son bildiriminin de “başarısız” koduyla gönderildiği bildirildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun “Hamas’a teslim olmak” diye nitelendirdiği ateşkes anlaşmasına son ana kadar ayak diretmesine rağmen mecbur kalan İsrail, saat 24 Kasım’da 08.00 itibariyle saldırıları durdurdu.

Netanyahu 'teslim olmak' demişti! İsrail ateşkese böyle mahkum olduNetanyahu 'teslim olmak' demişti! İsrail ateşkese böyle mahkum oldu

İsrail, ateşkesin başlamasıyla birlikte zindanlarda tuttuğu Filistinli ilk esir grubunu saat 17.00’de serbest bırakmaya başlayacak. Kassam Tugayları da Gazze’deki 13 Yahudi esiri tahliye edecek.

Kassam Tugayları 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonunda işgalci İsrail askerlerini böyle esir almıştı.

SOYKIRIMCILARA İÇ KAMUOYUNDA REHİNE BASKISI

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de, Kassam Tugayları tarafından esir alınanların yakınlarının düzenlediği protesto gösterisi devam ediyor.

Yüzlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine tepki göstererek, Netanyahu’ya ithafen “suçlu” yazan mumlar yakıyor.

Göstericiler, “Çocuklarımızı geri getirin” pankartları taşıyarak, Netanyahu’nun derhal görevden alınması çağrısında bulunuyor.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 16
  • Misafir 12 5 ay önce Şikayet Et
    İkiyüzlü ZALİMLER ne yaparlarsa yapsınlar yine başaramayacaklar .Kalbimizde İMAN gönlümüzde İSLAM yatıyorsa başaran biziz. Korkmuyoruz çünkü gerçek hayat ölümden sonradır. Dünya geçiçi bir konak Gerçek hayatı kazanmaya bak.ZALİM OLMAKTANSA MAZLUM OLMAYI TERCİH EDERİM.
    Cevapla
  • ABDÜLHAMİD 5 ay önce Şikayet Et
    Ne hatası ne yanlış istihbaratı özellikle yapıyorlar Müslümanları öldürsünler diye
    Cevapla
  • Aziz 5 ay önce Şikayet Et
    Bu savaş 1 sene devam etsin, israil maf olur. İsrail'i tam kökünü kazıma zamanı. Gönüllü gidip tam teşkilatli orda direnme zamanı.
    Cevapla
  • Akıncı 5 ay önce Şikayet Et
    Tövbeler olsun, Rabbim keşke bu lanetli milleti yaratmasaydı diye geçiyor insanın gönlünden. Dünya o zaman daha güzel olurdu diye geçiyor insanın içinden.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Mossadı gözümüzde ne kadar da büyütmüşler.İki aya yaklaşan işgalde hala rehinelerin yerini bulamadılar.Tahmin yürüterek iş yapan beceriksiz mi beceriksiz ancak son derece acımasız bir teşkilat olduğu ortaya çıktı.
    Cevapla
  • M.i 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyaya rezil oldular fakat canilikle becerikbizliklerini örtmeye çalışıyorlar halbuki demir kubbesi fos onca tank yığını fos askeri dileniyor donanımı yokmuşburada mücahitler bir siyonizmle değil tam yarım dünyayı yendiler ah akıl ede bilsek bizide rezil ediyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 7 maç sona erdi! Bir takım daha düştü
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı