İsrail esir listesini aldı, ateşkes devam ediyor... Gazze'de 7 Ekim'den bu yana bir ilk!

İsrail-Filistin arasındaki savaşın 50. gününde dün sabah devreye giren 4 günlük ateşkesin ardından rehine takası başladı. Gazze'de insani aranın başlamasıyla 49 günün ardından ilk kez kuzeye yardım malzemesi ulaştı

GİRİŞ 25.11.2023 08:25 GÜNCELLEME 25.11.2023 10:38
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Gazze'de 4 günlük geçici ateşkes sonrası rehine takası dün başladı. Hamas tarafından esir tutulan 13 İsrailli ile İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 39 Filistinli serbest bırakıldı. İsrail, Hamas ile esir takası kapsamında Gazze Şeridi'nden serbest bırakılması planlanan esirlerden ikinci grubun da isim listesini aldı. Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'de çatışmalara verilen 4 günlük aranın ardından tüm güçlerini kullanarak savaşa devam edeceklerini söyledi.

Barselona'dan İsrail kararı! İlişkileri askıya aldıBarselona'dan İsrail kararı! İlişkileri askıya aldı

İsrail'in serbest bıraktığı Filistinli kadın: Direnişçiler olmasaydı özgürlüğü göremezdikİsrail'in serbest bıraktığı Filistinli kadın: Direnişçiler olmasaydı özgürlüğü göremezdik

İsrail ile Hamas arasında esirlerin serbest bırakılmasına yönelik yapılan anlaşma dün eyleme geçti. Hamas tarafından 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde esir tutulan 13 İsrail vatandaşının bulunduğu ilk esir grubu serbest bırakılarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi görevlilerine teslim edildi.

Komite tarafından Refah Sınır Kapısı’na götürülen İsrailliler, Mısır’a götürülerek sağlık kontrolünden geçti. Grup daha sonra İsrail’e getirildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, 13 esirin IDF ve iç istihbarat servisi Şin Bet eşliğinde İsrail topraklarına getirildiği duyuruldu. İsrail halkından sabır ve hassasiyet göstermeleri istenen açıklamada, "Tüm rehinelerin iadesi için savunma teşkilatının organlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

39 FİLİSTİNLİ SERBEST BIRAKILDI

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ensari yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerinde tutsak olan 39 Filistinli kadın ve çocuğun insani ara taahhütleri doğrultusunda serbest bırakıldığını duyurdu.

4 GÜNLÜK ATEŞKES

Dün yerel saatle 07.00’de (TSİ 08.00) başlayan insani ara 4 gün sürecek. İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşmaya göre Hamas'ın Gazze Şeridi’nde esir olarak tuttuğu 50 İsrail vatandaşına karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

49 GÜNÜN ARDINDAN İLK KEZ KUZEYE YARDIM MALZEMESİ ULAŞTI

İsrail ve Hamas arasındaki uzlaşıyla Gazze'de başlayan 4 günlük insani ara kapsamında 49 günün ardından ilk kez Gazze Şeridi'nin kuzeyine 3 tır insani yardım malzemesi geldi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, tarafların mutabakatıyla verilen insani ara çerçevesinde 7 Ekim'den bu yana ilk kez Gazze'nin kuzey kesimine yardım malzemesi sevki yapıldı.

Refah Sınır Kapısı'ndan giren yardım malzemesi yüklü tırlardan 3'ü dün akşam saatlerinde Gazze'nin kuzeyine vardı.

Öte yandan, Gazze'deki İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır Kapıları Komisyonundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye 150 tır yardım malzemesi girdiği, tırlardan 4'ünün tüp gaz, 3'ünün de yakıt taşıdığı belirtildi.

Gazze'ye giren yakıtın 150 bin litre, tüp gaz miktarının ise 85 ton olduğu kaydedilen açıklamada, yardım malzemelerinin girişinin dün 16.55'e kadar sürdüğü ifade edildi.

- GAZZE ŞERİDİ'NİN GÜNLÜK YAKIT İHTİYACI 400 BİN LİTRE

Gazze Şeridi'nde, normal şartlarda günlük 400 bin litre yakıta, 500 tırlık mal ve ürün girişine ihtiyaç duyuluyor.

Hastanelerde birincil ihtiyaç olan ve kuyulardan su çıkarılmasına olanak sağlayan dizel yakıt, Gazze halkı için hayati öneme sahip.

 

İSRAİL: GAZZE'DEN BUGÜN SERBEST BIRAKILACAK İSRAİLLİ ESİRLERİN LİSTESİNİ ALDIK

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, Gazze Şeridi'nden bugün serbest bırakılması planlanan ikinci grup esirlerin adlarının yer aldığı listenin İsrail makamlarına ulaştığı bildirildi.

Kadın ve çocuklardan oluşan 13 İsrailli esirin bugün serbest bırakılmasının planlandığı belirtilen haberde, ikinci grupta daha fazla sayıda çocuğun yer almasının beklendiği ifade edildi.

Serbest kalacak esirler her iki taraftan kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 42
  • Akkus 5 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım bizlere gücünden güç ver, soykırım suçlusu israili ve ona yardım edenleri yok edelim.
    Cevapla
  • Akkus 5 ay önce Şikayet Et
    Filistinde şehit edilen müslümanların kanını yerde bırakma Allah'ım. Yardımını esirgeme bizlerden.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kafir guruh şeytanın çocukları İslam ve Müslüman öldürmekle bitmez zira yer gök dağ taş börtü böcek, uçan kuş hepsi İslam.. Zafer inananların olacak inşallah.. Ya Rabbi Elyahud kafirleri ve işbirlikçilerini kahru perişan eyle onları mağlup ve zelil eyle. Ehli İslamı ve Mücahitleri galip eyle. Âmin Allahumme Amin
    Cevapla
  • Devran 5 ay önce Şikayet Et
    Katil Zalim İsraile Destek Olan Medeni Gecinen Abd İngiltere AB Dünya Görüyor Ne Kadar Korkak Haksız Zalim
    Cevapla
  • Cengiz oksakli 5 ay önce Şikayet Et
    Yine kınayalım yine televizyon önünde olalım dizileri kaçırmayalım ahlar poflar ne yazık degilmi a maç başlayacak kimyenecek acaba biz islam alemi müslümanlar parcalaniyoruzda farkında değiliz yok aslında farkındayız işimize gelmiyor yine kınayalım israil filistini alır bizde yine kınarız görün izleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar