Netanyahu'ya 'savaş durursa hükümeti dağıtırız' tehdidi! Al birini vur ötekine...

Aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasını, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin "dağılması" olarak niteledi.

GİRİŞ 28.11.2023 22:50 GÜNCELLEME 29.11.2023 11:43
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Filistin karşıtı açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Ben-Gvir, X sosyal medya platformundan Netanyahu'nun liderliğindeki koalisyon hükümetini dağıtma tehdidinde bulundu.

Hamas, Elon Musk'ı Gazze'ye davet etti!Hamas, Elon Musk'ı Gazze'ye davet etti!

Türkiye'den Elon Musk açıklaması! İsrail'in algısı çürütüldüTürkiye'den Elon Musk açıklaması! İsrail'in algısı çürütüldü

NETANYAHU'YU "HÜKÜMETİ DAĞITMAKLA" TEHDİT ETTİ

Ben-Gvir paylaşımında "Savaşın (Gazze'ye saldırıların) durdurulması = hükümetin dağılması." ifadesini kullandı.

İsrail'de koalisyon hükümetini kurmak için 120 sandalyeli parlamentonun salt çoğunluğu olan 61 milletvekilinin desteğini almak gerekiyor.

Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetini oluşturan partilerin sandalye sayısı 64.

Koalisyonda yer alan Ben-Gvir'in liderliğindeki Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinin 5 milletvekili bulunuyor.

İsrail bunu da yaptı: Serbest bırakılan esirler karantinaya alındı...İsrail bunu da yaptı: Serbest bırakılan esirler karantinaya alındı...

İsrail ordusu, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne saldırılar başlatmıştı. Katar ve Mısır'ın arabulucuğunda İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında 24 Kasım'da Gazze'deki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmişti. Görüşmeler sonrası bu "insani ara" 2 gün daha uzatılmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 95
  • Ali aksoy 5 ay önce Şikayet Et
    Atip tutmayla olmaz,2.Dünya savaşinda dünya devleti Almanlarin nasil sifirladigini hepimiz biliyoruz ki,hemde öylesine agir sanayileşmiş silahin en iyisini üreten ülke olmasina ragmen,ama birleşik devletlerin müşterek almanlarin üzerine çullanmasi,almanlarin sonu oldu.Biz türklerde,düşündügümüz ama söylemedigimiz,bizlerinde sonunu getirmez mi?O.zaman!
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 ay önce Şikayet Et
    Ulan biz türküz,bizde aglama sizlama olmaz!Biz türkler bir pire için yogan yakan bir milletiz!Yahudi devleti bin yil yaşasin ,bin yilda bizim dostumuz olsun,beraber bin yil yaşayalim.AMA,Türkiyemiz dünyayi,türklerin yahudiye hakikaten acı yapabilecek güçte olduguna inandirabilirse,bugünden yarina ortadoguda huzur olur!AMA NASIL?Bütün AB.ülkeleri ve ABD.leri yahudinin yaninda,arkasinda!
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ne güveniyor terör üreten amerikaya güveniyor birde hayin müslüman liderlerine güveniyorlar yoksa bir svuç israil ne yapabilir
    Cevapla
  • FFF 5 ay önce Şikayet Et
    müslüman olmayan müslüman ülke liderleri diyebiliriz satılmışlar
    Cevapla
  • patriot 5 ay önce Şikayet Et
    vampirler, bir turlu masum filistinli kanina doymadiniz 100 yildir, Allahin laneti uzerinize olsun...
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 5 ay önce Şikayet Et
    Şunları bi elime verecekler ah ulan ah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan seçti! Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine yeni isim
Hakan Fidan canlı yayında uyardı: Hazırlık yapmamız lazım, oyun değiştirici olacak!