İsrail-Filistin savaşı: İsrail'den Gazze ve Lübnan'a harekat başlattı!

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'e başlattığı katliam saldırıları sürüyor. İsrail, Gazze ve Lübnan'daki birçok bölgeye şiddetli hava harekatı başlattı. İşte İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler.

GİRİŞ 02.12.2023 18:44 GÜNCELLEME 07.12.2023 14:07
Bu Habere 215 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'e başlattığı katliam saldırıları sürüyor. İsrail, Gazze ve Lübnan'daki birçok bölgeye şiddetli hava harekatı başlattı.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler;

GAZZE'YE 100 YARDIM TIRI DAHA GİRİŞ YAPTI

22.14: Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, Refah Sınır Kapısı’ndan 100 yardım tırının teslim alındığı belirtildi. Tırlarda yiyecek, su, yardım malzemeleri, tıbbi malzeme ve ilaçların bulunduğu aktarıldı.

ATEŞKES SONRASI ŞEHİT SAYISI 193'E YÜKSELDİ

21.59: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, "insani ara"nın sona erdiği dün sabahtan bu yana İsrail’in düzenlediği saldırılarda 193 kişinin öldürüldüğünü, 652 kişinin yaralandığını duyurdu.

İSRAİL, HİZBULLAH HEDEFLERİNİ VURDU

20.36: Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail ordusuna ait sınırdaki 7 askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinden İsrail askeri noktalarına yönelik düzenlediği saldırılar hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, "İsrail'e ait Metula, Merc, Dovev, er-Rahip, Birket Rişe, Cel el-Alem ve Ruveysat el-Alem askeri noktalarına güdümlü füze ve uygun silahlarla saldırı düzenlendiği" ifade edildi.

20.02: İsrail güçleri, İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarında yaralanan Filistinlilerin hayatlarını kurtarmaya çalışan sivil savunma ekiplerine ateş açtı.

19.01: İsrail'in dün gece Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus ile Refah arasındaki yolları vurması sonucu, Refah kentine ulaşan su şebekesi kullanılmaz hale geldi, bölge sakinlerinin ve çiftçilerin suya erişimi olumsuz etkilendi.

İSRAİL GAZZE VE LÜBNAN'A HAREKAT BAŞLATTI

18.37: İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi çevresine yoğun hava saldırıları düzenliyor.

18.34: İsrail, Lübnan'ın güneyindeki bir çok bölgeyi yoğun şekilde bombalıyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 215
  • Hazim 4 ay önce Şikayet Et
    Dünya daki tüm yahudiler soy kirim yapılmazsa Dünya ya huzur gelmez
    Cevapla
  • depremzedehatay 4 ay önce Şikayet Et
    allahım sen filistine zaferi nasıp et peygamberimiz askına mescidi aksa askına kabenın askına sehitler askına görunmuyen ordularını filistine yardımcı olarak gönder bu zulme can dayanmıyor allahım telaviv ve israil denen siyonistlere oyle biryıkki butun onlara yardım eden kafirler dilini yutsun saskınlıktan gözleri yerinden fırlasın amin amin amin
    Cevapla
  • Dede 4 ay önce Şikayet Et
    Hizbullahın vurmasıyla cephe çoğalacak şer ordusu şaşıracak Hamasta daha güçlü vuracaktır.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    İsrail havadan ağır bombardıman yaptiği sürece ki ABD korkunç silah desteği veriyor yapacak ,yapılması gereken şey nedir?Bu gidişatla işgal sahası genişler ama İsrail'den eksilen ufacık bir toprak parçası olmaz.Bu durumda İsrail in zararı zaten yok kaybi da yok.Sen hem toprak hemde halkını kaybetmişsin...
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bu İsrail ne büyükmüş be kimsenin sesi sedası çıkmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...