İsrail-Filistin savaşı: Gazze'den son dakika açıklaması! Acı haberi duyurdular

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'e başlattığı katliam saldırıları sürüyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 316 artarak 15 bin 523'e yükseldi.

GİRİŞ 03.12.2023 21:59 GÜNCELLEME 04.12.2023 11:35
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'e başlattığı katliam saldırıları sürüyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin güncel sayısını açıkladı.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler;

KATAR: İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI ARABULUCULUK ÇABALARINI ZORLAŞTIRIYOR

01.47: Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Al Sani, Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, görüşmede Gazze'de yeni bir "insani ara" için ortaklarıyla arabuluculuk çabalarını sürdürdüklerinin altını çizerek "İsrail'in Gazze'ye saldırıları arabuluculuk çabalarını zorlaştırıyor ve bölgedeki insani felaketi derinleştiriyor." dedi.

Kadın ve çocuklar başta olmak üzere masum sivillerin öldürülmesi ve toplu cezalandırmaların kabul edilmez olduğuna dikkati çeken Al Sani, İsrail bombardımanı altındaki Filistinlilere insani yardımların ulaştırılması için Gazze'ye güvenli insani koridorların açılması gerektiğini hatırlattı.

KATİL İSRAİL KANA DOYMUYOR!

01.47: İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası bölgede yangın çıkarken, yerel kaynaklar çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu aktarıyor.

01.28: İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin Deir el-Balah kentine yönelik hava saldırısında yıkılan binanın enkazından Filistinli bir genç kurtarıldı.

HAYATINI KAYBEDEN GAZETECİ SAYISI 61'E YÜKSELDİ

00.54: Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), İsrail ve Filistin arasında 7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısının 61’e yükseldiğini açıkladı. Ekim ayı gazeteciler için en ölümcül ay oldu.

İSRAİL HASTANE KAPISINA SALDIRDI: ÇOK SAYIDA YARALI VAR

00.17: İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Kamal Adwan Hastanesi kapısına hava saldırısı düzenledi. Yerel kaynaklar, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca yaralı olduğunu aktarıyor.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

23.12: El-Cezire'ye konuşan İzzettin El Kassam yetkilisi, "Operasyonların başarısızlıkla sonuçlanması ve direniş saldırıları nedeniyle İsrail güçlerinin yüzde 70'i Gazze'nin Kuzey'inden çekildi." dedi.

22.47: İsrail merkezli Kanal 12: İsrail, ABD yönetiminin talebi üzerine güney Gazze Şeridi'ndeki savaş planlarını değiştirdi.

İSRAİL'DEN, GAZZE'NİN GÜNEYİNE KARA HAREKATI

22.01: İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaptıkları gibi güneyinde de savaştıklarını ve Hamas komutanlarını hedef aldıklarını açıkladı.

Halevi, Gazze'nin kuzeyinde Hamas'ın iki tugayını "tamamen olmasa da dağıttıklarını" ve daha fazla taburu vurmak için hala Gazze içinde faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Hamas'a bağlı askeri yetkilileri ve komutanları hedef aldıklarını savunan Halevi, "Gazze Şeridi'nin kuzeyinde güçlü ve kapsamlı bir şekilde savaştık ve şimdi bunu Gazze Şeridi'nin güneyinde de yapıyoruz." dedi.

21.54: İsrail Ordu Radyosu: Gazze'nin güneyinde de "kara harekatı" başladı.

İsrail Ordu Radyosu'nun paylaştığı haberde, ordunun "Gazze Şeridi'nin güneyinde de kara operasyonu yapmaya başladığı" belirtildi.

GAZZE'NİN GÜNEYİNDE YOĞUN BOMBARDIMAN

21.30: Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Gazze'nin güneyinde şu an savaşın en kötü bombardımanının ve çok büyük çocuk kayıplarının yaşandığını gördüklerini belirtti.

İSRAİL'DEN YENİ KATLİAM: 70'DEN FAZLA FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

19.57: İsrail savaş uçakları Gazze'de sivil bir binayı vurdu. Yerel kaynaklar, İsrail'in vurduğu binada 70'den fazla Filistinli'nin bulunduğunu ve en az 20'si hayatını kaybettiğini kaydederek çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığını bildirdi.

19.37: İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana 10 bin hava saldırısı düzenlediğini açıklarken bunun günde ortalama 196 bombardımana denk geldiği ortaya çıktı.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 15 BİN 523'E YÜKSELDİ

18.31: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Kudra, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısının 15 bin 523'e yükseldiğini söyledi.

Filistinli yetkili, saldırılarda yaralananların sayısının ise 41 bin 316'ya çıktığını belirtti.

İsrail ordusu, 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik yeniden başlattığı saldırılarını sürdürüyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 179
  • Yusuf40 4 ay önce Şikayet Et
    Yâ Râb, bu uğursuz gecenin yok mu sabâhı? Mahşerde mi bîçârelerin, yoksa felâhı! Nûr istiyoruz... sen bize yangın veriyorsun! 'Yandık! 'diyoruz... boğmaya kan gönderiyorsun! ...
    Cevapla
  • Realist Haksever 4 ay önce Şikayet Et
    Köpekler aç kma hissiyle parçaladıkları kuzular için acıma hissini kaybederler. Kurt koyun postuna bürünmüs Allah kuzuların yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Türük 4 ay önce Şikayet Et
    körfezdeki siyonist şeytan arap emirliklerinin hepsinin Allah bin türlü belasını versin
    Cevapla
  • Kozan 4 ay önce Şikayet Et
    Bu devran böyle sürmez elbet birgün hesap vakti gelecek masum çoçukların,günahsız sivillerin,neden kadletildikleri sorulur elbet dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışan işgalcilerden hesap sorulacak
    Cevapla
  • Kerim 4 ay önce Şikayet Et
    Batı dan yıllarca doğu yu sömüren gittiği her yerde sömürü ve yerel halkı katleden batıdan medet ummak nasıl bir akıl tutulmasıdır acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?