Toprak kavgası büyüyor... Bölgeyi Venezuela'nın yeni haritasına dahil etti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "ihtilaflı Esequibo bölgesini" ülkenin yeni haritasına dahil etti. Bölgenin doğal kaynaklar açısından son derece zengin olduğu biliniyor.

Toprak kavgası büyüyor... Bölgeyi Venezuela'nın yeni haritasına dahil etti
Toprak kavgası büyüyor... Bölgeyi Venezuela'nın yeni haritasına dahil etti
GİRİŞ 06.12.2023 09:16 GÜNCELLEME 06.12.2023 09:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, komşu ülke Guyana ile ihtilaflı olunan Esequibo bölgesini Venezuela'nın yeni haritasına dahil etti.

VENEZUALA SINIRLARINI BÜYÜTÜYOR

Sosyal medya hesabından Venezuela'nın yeni haritasını paylaşan Maduro; 
Guayana Esequiba'mızla birlikte yeni Venezuela Haritasının bir parçası oldu. Derhal yayınlanmasını için ülkedeki tüm okullara, liselere, Topluluk Konseylerine, kamu kurumlarına, üniversitelere ve ülkedeki tüm evlere gönderdim. Bu bizim sevgili haritamız! dedi.

Venezuela halkı, 3 Aralık'ta düzenlenen Dayanışma Referandumu'nda yüzde 96 evet oyu vererek komşu ülke Guyana ile ihtilaflı olunan Esequibo bölgesine ilişkin hükümete "tam" destek vermişti.

ESEQUİBO UYUŞMAZLIĞI

Venezuela ile Guyana arasındaki Esequibo bölgesi anlaşmazlığı, Guyana'nın bağımsızlığından önceki döneme dayanıyor. Guyana'nın İngiliz sömürgesi olduğu dönemde, 1899 tarihli sınır tahkimi kararına göre Esequibo Nehri, Guyana'nın batı sınırı olarak belirlenmişti. Ancak 1966'da Guyana'nın bağımsızlığını kazanmasının ardından bu sınırı tanımaması iki ülke arasında anlaşmazlığa neden olmuştu.

Halihazırda, Esequibo bölgesi veya Guyana Esequiba olarak bilinen bölge Guyana'nın ortalarında bulunan Esequibo Nehri'nin batısında, ülkenin ise kuzeyinde yer alıyor. Bölgenin doğal kaynaklar açısından son derece zengin olduğu biliniyor.

KAYNAK: HABER7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • İğneci 4 ay önce Şikayet Et
    Ne İngilizmiş arkadaş gitmediği sömürgecilik yapmadığı ülke yok
    Cevapla
  • Mkoc 4 ay önce Şikayet Et
    Bugün Yunanistanın kullandı adaları Türkiye ye. Veriyorlar ama Bizim Sagır ismet İnönü adaları almıyor Yunanistana bırakıyor. Maalesef Yazık
    Cevapla
  • Ümit 4 ay önce Şikayet Et
    Sağır dediģinin kişi nasıl sağır olmuş araştır cahil insan birde uşi antlaşmasını oku
    Cevapla
  • Ananas 4 ay önce Şikayet Et
    Uşi Antlaşmasına bak cahil herif
    Cevapla
  • Mert 4 ay önce Şikayet Et
    Ya hangi taşı kaldırsan altında ingiliz çıkıyor.Bunlar şeytana papucu ters giydirir.
    Cevapla
  • Hun türkü 4 ay önce Şikayet Et
    Adamlar birleşik Arap emirlikleri bu kurmuş.Hey gidi hey!
    Cevapla
  • esas 4 ay önce Şikayet Et
    ABD petrol ambargosu gelir diye Venezuella ile anlaştı ambargoları hafifletti. Venezuella da ABD'nin sesi cılız kalacak diye sömürge zamanı haritalarını modifiye edivermiş.ABD'ye karşı pek çok yerde sıkıştırma operasyonları yapılıyor. Venezuella,Filistin,Suriye,Irak,Yemen-Kızıldeniz.Öncesinde ise ABD Rusyaya sıkıştırma yapıyordu.Libya,Gürcistan-Abazya, Ukrayna,Suriye.Sonradan Ermenistan.
    Cevapla
  • Metin 4 ay önce Şikayet Et
    Yine İngilizler yine ihtilaflı bölge.. Nasıl bir şeytani akıl
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü