Almanya resmen duyurdu! Alman vatandaşlığı hakkı için 'İsrail'e destek' şart

Almanya işgalci İsrail'e desteğini bir üst seviyeye taşıdı. Almanya'nın Saksonya-Anhalt eyaletinde vatandaşlığa başvuranlardan 'İsrail'in var olma hakkını' desteklediğini yazılı olarak beyan etmesi zorunlu kılındı.

GİRİŞ 06.12.2023 10:27 GÜNCELLEME 06.12.2023 10:49
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında uluslararası hukuku ihlal etmesiyle ilgili suçlamalar sürerken Almanya'nın İsrail'e koşulsuz desteğine bir yenisi daha eklendi.

Deutsche Welle'nin haberine göre, Almanya'nın doğusundaki Saksonya-Anhalt eyaletinde vatandaşlığa alınmak için başvuranların artık "İsrail'in var olma hakkına" desteğini beyan etmesi gerekiyor.

YAZILI BEYAN ŞART

Başvuru sahiplerinin vatandaşlığa alınmadan önce "İsrail Devleti'nin varlığına aykırı her türlü çabayı kınadıklarını" yazılı olarak teyit etmesi gerektiği belirtiliyor.

ALMANYA, HOLOKOST'TAN KURTULANLARA 1,4 MİLYAR DOLAR TAZMİNAT ÖDEYECEK

Nazi döneminin Yahudi kurbanları adına talepleri ele alan kurum, Alman Maliye Bakanlığı ile müzakereler sonucu zayıf ve savunmasız Holokost mağdurlarına evde bakım ve destek hizmetlerinin sağlanması için 888,9 milyon dolar ödenmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Buna ek olarak Almanya'ya Karşı Yahudi Mülkiyet Talepleri Konferansına göre dünya çapında 128 bin Holokost mağduru için Hurtship Fonuna yapılacak sembolik ödemelerde 175 milyon dolarlık artış sağlandığı bildirildi.

Tek argümanları da çöktü! İsrail destekçisi liderler, şimdi ne yapacak?Tek argümanları da çöktü! İsrail destekçisi liderler, şimdi ne yapacak?

Erdoğan'ın sözleri dünyada yankılandı! Almanya Başbakanı Scholz, Netanyahu'yla görüştüErdoğan'ın sözleri dünyada yankılandı! Almanya Başbakanı Scholz, Netanyahu'yla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soru soran Alman Gazeteci bakın kim çıktı?Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soru soran Alman Gazeteci bakın kim çıktı?

Çeşitli plan ve programlarla Almanya'nın 2024'te dünya çapında Holokost'tan kurtulanlara ödenecek toplam tazminatı 1,4 milyar dolara yükselttiği belirtildi.

Bu yıl Almanya, Aralık 2023'te sona erecek tasarruf ödemelerini 2027 yılına kadar uzatmayı da kabul etti.

Her ek yıl için kişi başına yapılacak ödeme 2024'te yaklaşık 1370 dolar, 2025'te 1425 dolar, 2026'da 1480 dolar ve 2027'de 1534 dolar olarak belirlendi.

Öte yandan, söz konusu kurum, 2023 yılında Almanya'nın Holokost'tan kurtulanlara yaklaşık 1,2 milyar dolar ödemeyi kabul ettiğini bildirmişti.

Almanya'nın Holokost mağdurları için 1952'den itibaren yaptığı ödemelerin toplamı 90 milyar dolar düzeyinde bulunuyor, bu rakamın yeni ödemeler nedeniyle artması bekleniyor.

İSRAİL'İN AVRUPA'DAKİ TICARET ORTAĞI ALMANYA

İsrail'in Avrupa'daki en büyük ticaret ortağı Almanya ile ticaret hacmi 2020'de 5,2 milyar dolara ulaştı.

Ticari ilişkilerin yanı sıra İsrail'in Avrupa ilişkilerine etkisi açısından da önemli bir yere sahip olan Almanya, Avrupa Birliği (AB) ile İsrail arasında çeşitli anlaşmaların destekçisi oldu.

 

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 200
  • Doğan 7 ay önce Şikayet Et
    Abd nin oyuncağı kendi fikri zikri olmaz zaten.
    Cevapla
  • konyalı 7 ay önce Şikayet Et
    bak bence israillileri direk geri alsın anca o zaman diyetini ödemiş olur aşağısı kurtarmaz ..... Bizde " İsraili geri al Almanya" diye kampanya başlatalım ....
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    alman vatandaşı olmak için almanları mı yahuduleri mi sevmek lazım he alakasya, bin tek satılmış biz de yok
    Cevapla
  • Salih 7 ay önce Şikayet Et
    Almanyanin tavrına şaşırmıyorum almanya dediğin avrupanın kucuk abd sidir..abd ne derse onu yapmak zorundadır bağımsız bir devlet değildir almanya..hitleri düşüren abd almanyadan öylece çıkıp gittiginimi düşünüyorsunuz...yasattiniginizin 1000 mislini yaşarsınız İNŞALLAH.
    Cevapla
  • Türk 7 ay önce Şikayet Et
    İkide bir demokrasi tellallığı yapan Almanyanın gerçek yüzüne şahitlik ediyoruz. Siyonizmin kuklası. Yani ülke satılmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Otoyolu'nda katliam gibi kaza: Anne, kızı ve dede öldü, 3 yaralı
ABD halkına hakaretler savurmuştu! Trump'tan, Netanyahu'ya tepki çeken karşılama