İsrailli esirlerden Netanyahu itirafı: Hamas'tan değil, İsrail'den korktuk!

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası çerçevesinde bırakılan esirlerden biri, halen Hamas'ın elinde tuttuğu İsraillilerin hayatından endişelendiklerini belirterek, "Hamas'tan değil İsrail'in bizi öldürebileceğinden korktuk." dedi.

İsrailli esirlerden Netanyahu itirafı: Hamas'tan değil, İsrail'den korktuk!
İsrailli esirlerden Netanyahu itirafı: Hamas'tan değil, İsrail'den korktuk!
GİRİŞ 07.12.2023 23:31 GÜNCELLEME 08.12.2023 09:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Haaretz gazetesinin haberine göre, serbest bırakılan İsrailli esirler, aileleriyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail savaş kabinesi üyeleriyle bir araya geldi.

Esirlik süresince yaşadıklarından söz eden İsrailliler, fiziksel ve psikolojik şiddete uğradıklarını anlattı.

Hamas'ın serbest bıraktığı rehinenin gerçekleri anlatması İsrail'i kızdırdı: Solcu çöpHamas'ın serbest bıraktığı rehinenin gerçekleri anlatması İsrail'i kızdırdı: Solcu çöp

'GERÇEK ŞU Kİ BİZ BOMBALANDIK'

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası anlaşması kapsamında serbest kalan İsrailli esirler, İsrail hükümetini eleştirdi.

Esirlerden biri, İsrail'in Gazze'yi bombalamasına ilişkin, "Dışarıda ne olduğuna dair hiçbir fikrimiz yok gibi hissettik. İstihbarat olduğunu iddia ediyorsunuz ama gerçek şu ki biz bombalandık." ifadesini kullandı.

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Serbest bırakılan esirlerden halen eşi Hamas'ın elinde olan bir kadın, İsrail'in Hamas tünellerini su altında bırakmayı düşünmesine dair, "Tünellere götürülmüştü ve siz tünelleri deniz suyuyla doldurmaktan bahsediyorsunuz. Esirler yerine politikayı önceliyorsunuz." diye konuştu.

'HAMAS'TAN DEĞİL, İSRAİL'İN BİZİ ÖLDÜREBİLECEĞİNDEN KORKTUK'

Diğer bir esir de İsrail'in Gazze'yi devamlı bombalamasından dolayı halen esir tutulan İsraillilerin hayatları hakkında endişelendiklerini vurgulayarak, "Televizyonda gördüğüm beni daha çok korkutuyor. (İsrail) Bombalamalarını görüyorum ve esirlerin nerede olduğuna dair hiçbir fikriniz yok. Patlayıcılarla çevrili bir evdeydim. Tünellerde uyuduk ve Hamas'tan değil, İsrail'in bizi öldürebileceğinden korktuk. Sonra da 'Hamas sizi öldürdü' diyeceklerdi." dedi.

Instagram ve Facebook, Hamas'ın esirleri serbest bıraktığı görüntüleri sildi!Instagram ve Facebook, Hamas'ın esirleri serbest bıraktığı görüntüleri sildi!

Esirlerden bir diğeri de onlar için hiçbir şey yapılmadığını hissettiklerini belirterek, saklandıkları yerin bombalandığını, yaralıyken kaçmak zorunda olduklarını ve bir helikopterin onlara ateş ettiğini anlattı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • 543 4 ay önce Şikayet Et
    buda dünyanın bütün firavun yönetimlerine halklarına ders olsun harika ders niteliğinde özellikle türklerededers olsun
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 4 ay önce Şikayet Et
    15 temmuz aklıma amerika ve israil gelir. Bende bu kuyruk acısı oldukca ABD ile Dost olmam mumkun degil.tarih bizede Bir şans verecektir ki.Allahın adaleti tecelli Etsin .o gun sur uflenmiş gibi olacak inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza