ABD'ye ait F-16, Sarı Deniz'e düştü

ABD'ye ait F-16 tipi savaş uçağı, eğitim uçuşu sırasında Sarı Deniz'e düştü. Uçak düşmeden atlamayı başaran pilot, sağ olarak kurtuldu.

ABD'ye ait F-16, Sarı Deniz'e düştü
ABD'ye ait F-16, Sarı Deniz'e düştü
GİRİŞ 11.12.2023 13:56 GÜNCELLEME 11.12.2023 13:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güney Kore'de konuşlu ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 tipi savaş uçağı, başkent Seul'ün güneyindeki Kunsan Hava Kuvvetleri Üssü'nden eğitim uçuşu için havalandı; kısa bir süre sonra Çin anakarası ile Kore Yarımadası arasında yer alan Sarı Deniz'e düştü.

Uçak düşmeden atlamayı başaran pilot, Güney Kore Sahil Güvenliği tarafından sağ olarak kurtarıldı. F-16'nın düşme nedeni açıklanmadı.

ABD Hava Kuvvetleri, Japonya'da geçtiğimiz ay yaşanan bir kaza ile gündeme gelmişti. Osprey tipi askeri uçak, 29 Kasım'da Yakushima Adası açıklarında denize düşmüş, uçaktaki 8 mürettebatın tamamı hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından ise ABD ordusu, tüm Osprey tipi uçaklarının operasyonlarını askıya almıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Akita kurukova 4 ay önce Şikayet Et
    Çin’de o teknoloji var mı aga
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    beter olur inşallah Allah kahretsin
    Cevapla
  • Demir Kaya 4 ay önce Şikayet Et
    Dünya da çoğu kanlı terör örgütlerinin kurucusu ve yönlendiricisi olan , milyonlarca mazlumların ahını alanAmerika hiç ummadığı bir anda Kuzey Kore'den çok ama çok büyük darbe alacak...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!