Rus İstihbaratı: Batı, Zelenskiy'i indirmek istiyor, 3 isim öne çıkıyor

Rusya Dış İstihbarat Direktörü Sergey Narişkin, Batılı ülkelerin Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den memnun olmadığını, yerine başka birini geçirmek istediklerini ve 3 isim üzerinde de müzakere yaptıklarını iddia etti.

Rus İstihbaratı: Batı, Zelenskiy'i indirmek istiyor, 3 isim öne çıkıyor
Rus İstihbaratı: Batı, Zelenskiy'i indirmek istiyor, 3 isim öne çıkıyor
GİRİŞ 12.12.2023 10:05 GÜNCELLEME 12.12.2023 10:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Batılı ülkelerin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den memnun olmadığını öne süren Rusya Dış İstihbarat Direktörü Sergey Narişkin, Batı'nın Zelenskiy yerine farklı bir ismi Ukrayna'nın başına geçirmek istediğini, Ukrayna liderininin artık Batı'nın çıkarlarını temsil etmediğine inandığını söyledi.

Batı'nın, Zelenskiy'nin Rusya'yla savaşta kendi gücünü gösterme konusunda fazla ileri gittiğine inandığını kaydeden Rus yetkili, Rusya'yla barış istenmesi durumunda Zelenskiy'nin müzakerelerde "kullanışlı" olamayacağını ifade etti. Narişkin, ABD'nin Ukrayna'daki savaşın gidişatından memnun olmadığını ve Rusya'yla anlaşmaya yakında sıcak bakabileceğini de belirtti.

"UKRAYNA İÇİNDE DE ELEŞTİRİLER ARTIYOR"

Rus istihbaratına göre, Zelenskiy yerine geçebilecek isimler geçen ay Brüksel'de düzenlenen NATO dışişleri bakanları toplantısında da ele alındı. Bu isimler arasında Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujni, askeri istihbarat yetkilisi Kirilo Budanov ve Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko yer alıyor.

Son dönemde Batı'dan silah taleperini artıran Zelenskiy, bugün Washington'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek.

Ukrayna'nın Rus birliklere karşı birkaç aydır sürdürdüğü karşı taarruzda başarısız olması, Batı'da da kaygıya yol açmıştı. Ukrayna basınına göre ülke içinde Zelenskiy'e eleştiriler artarken, anketlerde de Genelkurmay Başkanı Zalujni'nin olası bir seçimde Zelenskiy'i yeneceği sonucu çıkıyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Bi Haber 4 ay önce Şikayet Et
    Helal lan Putin...
    Cevapla
  • ihtiyar 4 ay önce Şikayet Et
    ukraynalılar malesef psikolojik harbi kaybetti ülekeri yıkıldı hala aynı kafadalar, avrupalılarla sizin işiniz yok, siz asyalısınız avrupalılar size öcü gözüyle bakıyor, abd uşağı oldukları için rusyayı zayıflatma amacıyla sizi kendiniz olan ruslarla kırdırdılar. bir akıllanın yahu.
    Cevapla
  • Bursa 4 ay önce Şikayet Et
    Aynen bu işte Araplarda ve bizim ulkemizdede aynısı var insanlar kendi ulkesine değil batıya hayranlar ve ona inanıyorlar halbuki batı. Diğer Ülkeleri somurup varliklarini çalarak hayat standardını yüksek tutuyor
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Tiyatrocu zelenski seni kullandilar şimdi senin kullanma tarihin bitti çöp gibi seni çöpe attılar iyi oldu sana
    Cevapla
  • Uğurx1 4 ay önce Şikayet Et
    Şimdi soruyorum Rusya Ukraynada sivil halk katliamı yapsa idi bebek . Kadın. Yaşlı öldürse abd. Ab. Napardı. Ayaklanırlarmıydı yoksa savaşta böyle şeyler olur mu derlerdi. Biz Türk milleti olarak INSANI YAŞATKİ İNSANLIK YAŞASIN insanların ölmesine herdaim karsıyız ve karşı olmaya devam edeceğiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'yı sel aldı! Cadde ve sokaklar göle döndü
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı