Avrupa'da cephanelikler boşaldı! Sadece 150 tane tankları kaldı

ABD'li The Wall Street Journal, Ukrayna savaşı sebebiyle Avrupa ülkelerinin askeri envanterlerinin tükenmeye başladığını yazdı. WSJ, İngiltere'nin 150 tankı Fransa'nın ise 90 ağır topçu sistemi kaldığını iddia etti.

GİRİŞ 12.12.2023 15:26 GÜNCELLEME 12.12.2023 16:08
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

ABD'li The Wall Street Journal gazetesi dünyayı şaşkına çeviren bir haber yayınladı. Avrupa'daki ülkelerin askeri ordularına yönelik analiz yapan gazete, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle AB ülkelerinin askeri açıdan çok yara aldığını, ordularının zayıfladığını ve cephaneliklerinin adeta tükendiğini iddia etti. 

İNGİLTERE'NİN 150 TANKI KALDI

ABD'li gazete, Avrupa'nın en büyük güçlerinden biri olan İngiltere'nin Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'ya yardım etmek için büyük bir askeri zaafiyet içerisine girdiğini iddia etti. WSJ'nin haberine göre Avrupa'nın savunmaya en büyük harcamayı yapan ülkesi İngiltere'nin konuşlanabilir sadece 150 tankı ve bir düzine hizmet verebilir uzun menzilli topçu silahı olduğunu öne sürdü. Gazete, İngiliz ordusunun Ukrayna'ya bağışlamak için müzelerden çok sayıda roketatar tedarik etmeyi düşündüğünü ancak bu fikirden vazgeçildiğini de yazdı.

Avrupa'nın savunmaya en fazla bütçe ayıran ülkesi ünvanını elinde bulunduran İngiltere 2022 yılında savunma harcamalarına 68.5 milyar dolar ayırmıştı.


FRANSA'DA 90 AĞIR TOPÇU SİSTEMİ VAR

Gazetenin incelediği diğer bir Avrupa ülkesi de Fransa oldu. The Wall Street Journal, Fransa'nın da Ukrayna yardımları nedeniyle savunma alanında zor günlerden geçtiğini belirtti. WSJ, Avrupa'da savunma alanına en çok harcama yapan ikinci ülke Fransa'nın elinde 90'dan az ağır top silahı kaldığını belirtti. Gazete bu miktarın, Rusya'nın Ukrayna ile olan savaşında her ay kaybettiği ağır top sayısına eşdeğer olduğunu öne sürdü.

Avrupa'nın savunmaya en fazla bütçe ayıran ikinci ülkesi olan Fransa, 2022 yılında savunma harcamalarına 53.6 milyar dolar ayırmıştı.

DANİMARKA'DA HİÇ KALMADI

WSJ, incelediği diğer bir ülke olan Danimarka'da ise durumun çok daha vahim hal aldığını belirtti. Gazete, Danimarka'da an itibariyle hiç ağır topçu sisteminin kalmadığını duyurdu. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 117
  • Vatansever 4 ay önce Şikayet Et
    Emperyalist batı için ülkesini mahveden yahudi vatan haini
    Cevapla
  • Dayı 4 ay önce Şikayet Et
    Avlamaya gitiler müimat biti ṣimdi kendileri avlanacak
    Cevapla
  • KAMİL 4 ay önce Şikayet Et
    Çünkü dronlar çıktı tanklar çöp oldu
    Cevapla
  • bildik numaraları 4 ay önce Şikayet Et
    Onların derdi ab yi panikletip silah satmak...
    Cevapla
  • Abdullah 4 ay önce Şikayet Et
    Küfür Tek millettir ve illettir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!