Küba'ya "jet-ski'yle gelen terörist" yakalandı

Küba devlet medyası, cumartesi günü ABD'nin Florida eyaletinden jet-ski'yle ülkeye gelen bir kişinin terör saldırısı girişiminin engellendiğini duyurdu.

Küba'ya "jet-ski'yle gelen terörist" yakalandı
Küba'ya "jet-ski'yle gelen terörist" yakalandı
GİRİŞ 12.12.2023 21:15 GÜNCELLEME 13.12.2023 01:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Küba devlet medyasının aktardığı bilgilere göre, Florida'da yaşayan Küba vatandaşı bir kişi, jet-ski'yle adaya ulaştıktan sonra aracı adanın kuzey kıyısında bırakarak, buradan Küba'ın içlerine doğru ilerledi.

Haberde, saldırı planının Nueva Nacion Cubana (Yeni Küba Ulusu) ve La Nueva Nacion Cubana en Armas (Silahlı Yeni Küba Ulusu) isimli iki örgütle bağlantılı olduğu iddia edildi.

Küba devleti her iki örgütü de terör örgütü olarak tanımlıyor.

Gözaltına alınan kişinin üzerinde birkaç silah, şarjör ve mühimmat ele geçirildiği öne sürüldü.

Gözaltına alınan kişinin Küba'da şiddet eylemlerine katılacak kişiler aradığı ifade edildi. Haberde, konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hem Küba'da hem de Güney Florida'da yaşayan bazı kişilerle ilgili bilgi toplandığı belirtildi.

Terör saldırısı planıyla ilgili suçlamalar, Küba'nın 80'den fazla yabancı ülke vatandaşı ve kuruluşu terör listesine dahil etmesinin ardından geldi.

Listede saldırı planıyla suçlanan iki örgüt de yer alıyordu. Örgütler için, "Küba devletinin güvenliğine karşı eylemler organize eden ve gerçekleştiren ABD merkezli suç yapıları" değerlendirmesi yapılmıştı.

 

KAYNAK: REUTERS
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    takas hakkı doğuyor! aferin kubaya
    Cevapla
  • Mardinli 4 ay önce Şikayet Et
    Hemen o terörist abd nin terörist adamını idam etseler ne iyi olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı