İsrail, ABD'ye resmen başkaldırdı: Olsa da olmasa da sürecek!

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ülkesinin, uluslararası destek olsa da olmasa da Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüreceğini belirtti.

İsrail, ABD'ye resmen başkaldırdı: Olsa da olmasa da sürecek!
İsrail, ABD'ye resmen başkaldırdı: Olsa da olmasa da sürecek!
GİRİŞ 13.12.2023 23:25 GÜNCELLEME 13.12.2023 23:25
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cohen, mevcut aşamada ateşkesin "Hamas'a bir hediye olacağını ve geri dönmesine olanak sağlayacağını" savundu.

'İSRAİL ULUSLARARASI DESTEK OLSA DA OLMASA DA HAMAS'A KARŞI SAVAŞI SÜRDÜRECEK'

Açıklamada Cohen'in, "İsrail, uluslararası destek olsa da olmasa da Hamas'a karşı savaşı sürdürecek." şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Cohen'in ayrıca, uluslararası topluma, küresel denizcilik hatlarını korumak için "etkili ve agresif" davranma çağrısında bulunduğu kaydedildi.

İsrailli Bakan'ın açıklaması, ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığına" ilişkin sözlerinin ardından geldi.

BIDEN NE DEMİŞTİ?

Biden, dün, İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü bombalamalar nedeniyle dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun uzun vadeli bir çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söylemişti.

ABD'nin veto yetkisini kullanarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) işlevsiz hale getirmesi üzerine, Gazze'de acil ateşkes talebiyle dün gece Genel Kurulda oylanan karar tasarısı, 193 ülkeden 153'ünün desteğini alırken yalnızca İsrail, ABD, Avusturya ve Çekya başta olmak üzere 10 ülke tarafından reddedilmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Gerçek akıncı 4 ay önce Şikayet Et
    . O kâfirlere de ki: “Yenileceksiniz ve cehenneme sürükleneceksiniz. Orası ne kötü bir yataktır.” (3/Âl-i İmran, 12)
    Cevapla
  • Skut 4 ay önce Şikayet Et
    Kana susamış haydut sürüsü devam et de daha çok geberirsiniz inşallah.
    Cevapla
  • Rte 4 ay önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş
    Cevapla
  • merhaba 4 ay önce Şikayet Et
    İsrail devlet olmadan önce de kendisine kol kanat geren, Filistin toprağına yerleştiren İngiltere'ye de isyan bayrağı çekip askerlerine saldırmıştı. Şimdi sıra ABD'de. Allah'a asi ve nankör olan kuluna da aynı davranır.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    gavur dan dost domuzdan post olmaz bunlar birbirinin dostu it iti ısırmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor