Rusya'dan son dakika nükleer açıklaması: Fırlatma deposuna yerleştirildi

Rusya Savunma Bakanlığı, Kaluga bölgesindeki fırlatma deposuna nükleer saldırı kapasiteli kıtalar arası balistik "Yars" füzesinin yerleştirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 18.12.2023 04:40 GÜNCELLEME 18.12.2023 10:07
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Son dakika Rusya haberleri: Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülkenin batısındaki Kaluga bölgesinde bulunan Rusya Stratejik Füze Kuvvetlerine bağlı Kozelskiy Birliğinin, silahlandırılmaya devam edildiği belirtildi.

KITALARARASI NÜKLEER FÜZE FIRLATMA DEPOSUNA KONUŞLANDIRILDI

Bu kapsamda, Kaluga bölgesindeki fırlatma deposuna, nükleer saldırı kapasiteli kıtalar arası balistik Yars füzesinin yerleştirildiği ve askerler için gerekli altyapının oluşturulduğu ifade edildi.

AYNI ANDA 3 İLA 6 HEDEFİ VURABİLİYOR

Balistik Yars füzesinin, savunma sistemlerine yakalanmadığı ve aynı anda 3 ila 6 hedefi vurabildiği ifade ediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, kasım ayında da aynı depoya Yars füzesi yerleştirdiğini, Orenburg bölgesindeki fırlatma deposuna ise nükleer saldırı kapasiteli kıtalar arası hipersonik "Avangard" füzesinin yerleştirildiğini bildirmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • Savaş Esentürk 4 ay önce Şikayet Et
    Bazı yorumlarda Rusya'nın Türkiye düşman olup Türkiye'yi topraklarına katmaya çalıştığını söylüyor çok fazla hayalperestliğe katılıyorsunuz böyle bir şey yok böyle bir şey olsa Putin S400'leri sana vermez ülkende gelip nükleer santrallerin inşaatını yapmaz Suriye'de birlikte devriye görevi yapmaz yatağınızda Rüya görüp de Hayal kurmayın
    Cevapla
  • yagmur 4 ay önce Şikayet Et
    Vallahi Sen fala baksan daha çok para kazanırsın
    Cevapla
  • muşlu memet 4 ay önce Şikayet Et
    inşallah en kısa zamanda amerika ingiltere ve israil yok olacak
    Cevapla
  • Kul insan 4 ay önce Şikayet Et
    Rusya birleşmiş milletler daimi veto üyesi olduğu sürece inandırıcı değil. Yahudiler ile danışıklı dövüş yapıyorlar diye düşünüyorum. Rusya, Türk topraklarını kendi toprağı yapmak için harekete geçti çoktan. Bu şu demektir. Yahudiler Araplara karşı Ruslar Türklere karşı cephe peşinde aklıma gelmiyor değil. Kısacası Müslümanları aralıksız mücadele cihad bekliyor zalimleri silsin diye
    Cevapla
  • No name no face 4 ay önce Şikayet Et
    Çok fazla hayalperestsin yaaa
    Cevapla
  • nükleer teknisyeni 4 ay önce Şikayet Et
    "rampaya yerleştirildi", "hedef koordinatları güncellendi", "rampa kaldırıldı","dış kapak açıldı", "kırmızı düğmenin koruması açıldı", "güvenlik çantasına el şifresi okutuldu", "güvenlik çantası açıldı"... Kuzey kore lideri kim bu kadar uğraşmıyordur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek