İran-İsrail arasında yeni kriz! Saldırıyı üstlendiler

İsrail ordu radyosu, İran'da akaryakıt tedarik sistemine düzenlenen saldırıları İsrailli bir hacker grubunun gerçekleştirdiğini duyurdu. İran'ın başkenti Tahran'daki akaryakıt istasyonlarının yüzde 70'inde hizmetler aksadı.

GİRİŞ 18.12.2023 13:17 GÜNCELLEME 18.12.2023 13:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İran'da sabah erken saatlerinden itibaren akaryakıt sistemleri yazılım hatası vermeye başladı. 

Başken Tahran'daki istasyonların yüzde 70'ini kullanılamaz hale getiren saldırıyı İsrail'deki siber korsanların gerçekleştirdiği belirtildi. 

İsrail ordu radyosu İsrailli bilgisayar korsanlarının İran'daki yakıt tedarik sistemine siber saldırı düzenlediğini duyurdu.

Times of Israel gazetesinin internet sitesinde yer alan bilgilere göre ise Gonjeshke Darande (Yırtıcı Serçe) isimli hacker grubu saldırıyı üstlendi. Gruptan yapılan açıklamada, "Bu siber saldırı İslam Cumhuriyeti'nin ve uzantılarının bölgedeki saldırganlığına bir yanıttır. Hamaney, ateşle oynamanın bir bedeli vardır" ifadelerini kullandı. 

İran Petrol Bakanı Cavid Owji, istasyonların yüzde 30'unun kullanılabilir olduğunu belirtti.

İran akaryakıt istasyonları birliğinden yapılan açıklamada, "Ülke genelindeki akaryakıt istasyonlarında bir yazılım problemi tespit edildi. Uzmanlar sorunu gidermek için çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

2021 yılında benzer bir çöküntü yaşanınca akaryakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşmuştu. Tahran yönetimi olayı siber saldırı olarak nitelendirmiş ve ABD ile İsrail'i suçlamıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • 567 4 ay önce Şikayet Et
    55milyon türk iranda olduğu için iran kendine güvenip zalimlerle savaşamıyor çünkü nüfusu satılık alçaklar birde ordu i.çinde satılık hainler var dış güçler destekli bitti gitti iran
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    insan hiç pampasına böyle şeyler yapar mı çok ayıp
    Cevapla
  • Orhan 4 ay önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz
    Cevapla
  • Fenerli 4 ay önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş.Her zamanki gibi.
    Cevapla
  • pütürgeli 4 ay önce Şikayet Et
    yahudi köpeği iran
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi