Macron'dan, İsrail'i çıldırtacak Gazze açıklaması: Yahudi yerleşimcileri...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze'de ateşkes konusunda çalışılması ve Batı Şeria'da barışı tehdit eden yasa dışı Yahudi yerleşimcileri cezalandırmanın zamanının geldiğini belirtti.

GİRİŞ 22.12.2023 03:39 GÜNCELLEME 22.12.2023 09:39
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Son dakika Macron haberleri: İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan Gazze Şeridi'ndeki işgalci İsrailli Yahudilere yönelik çarpıcı bir açıklama geldi.

Macron'dan, İsrail'i çıldırtacak Gazze açıklaması: Yahudi yerleşimcileri...

Macron, Ürdün ziyareti kapsamında bölgede görev alan Fransız askerleriyle bir araya geldiği askeri üste yaptığı konuşmada, İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze ve Batı Şeria'daki durumu ele aldı.

'GAZZE'YE ŞİMDİYE KADAR 100 MİLYON AVROLUK YARDIMDA BULUNDUK'

Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanması ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için Fransa ve Ürdün'ün birlikte çabaladığını belirten Macron, ülkesinin şimdiye kadar Gazzelilere 100 milyon avroluk yardımda bulunduğunu kaydetti.

'YAHUDİ YERLEŞİMCİLERİ CEZALANDIRMANIN ZAMANI GELDİ'

Bölgenin istikrarının tehdit altında olduğunu belirten Macron, "Gazze'de yaşanan insani dramı unutmuyorum." dedi.

Macron, bir siyasi ufkun yeniden açılması için Gazze'de ateşkes konusunda çalışılması gerektiğini vurgulayarak, "Ateşkesten çalınan her gün, bölgenin geleceğinden tahsil edilen bir gün demek." ifadesini kullandı.

Macron'dan, İsrail'i çıldırtacak Gazze açıklaması: Yahudi yerleşimcileri...

Emmanuel Macron, "çalınan her masum hayatın, bugünün ve yarının fanatizmine bir bağış" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

'HUSİLERİN KIZILDENİZ'DEKİ TEHDİDİ KABUL EDİLEMEZ'

Batı Şeria'da barışı tehdit eden Yahudi yerleşimcileri cezalandırmanın zamanının geldiğini vurgulayan Macron, ülkesinin bölgedeki çatışmanın daha fazla yayılmaması için çabaladığını söyledi.

Macron, "Husilerin, Kızıldeniz'de seyrüsefer özgürlüğüne yönelik tehditleri kabul edilemez." ifadesini kullanarak, bölgede çok sayıda ülkede Fransız askerlerinin bulunduğuna değindi.

Macron'dan, İsrail'i çıldırtacak Gazze açıklaması: Yahudi yerleşimcileri...

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Ertuğrul 4 ay önce Şikayet Et
    100 mil. Avro yardım kime gitti kâfir. Fransa İsrail'e gönderdi
    Cevapla
  • Adlar 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlardan ABD ve AB sorumlu hepisinin planindan haberdarlar
    Cevapla
  • Ahmet Binboğa 4 ay önce Şikayet Et
    Makron bu açıklamaları patronlarından izin alarak yapmıştır. Kendi başına bu açıklamaları yapmaz. Onu çarmıha gererler.
    Cevapla
  • MiSaFiR 4 ay önce Şikayet Et
    Fransa, en az ABD kadar (hattâ daha fazla) SUÇLUDUR!!! Çünkü İsrail'in, ABD'ye kafa tutacak kadar cesaretli olmasını sağlayan atom bombasını Fransa'dan almıştır.
    Cevapla
  • Gerçek akıncı 4 ay önce Şikayet Et
    İsrail'i haritadan silmeye kararlıyız ve Amerika'nın nifusuda azalicak
    Cevapla
  • Said 4 ay önce Şikayet Et
    Yanı başımızda çok sinsi düşmanlarımız var. Fırsat bulunca emin olabilirsin yine Oluk Oluk insan kanı dökecekler. Misal Ermenistan içi kin dolu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı