Fransa'da uçak, kaçakçılık şüphesiyle rehin tutuldu

Aldığı ihbar üzere araştırmalarda bulunan Fransız polis uçağı günlerce rehin tuttu.

Fransa'da uçak, kaçakçılık şüphesiyle rehin tutuldu
Fransa'da uçak, kaçakçılık şüphesiyle rehin tutuldu
GİRİŞ 26.12.2023 14:47 GÜNCELLEME 26.12.2023 14:57

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Nikaragua'ya giden uçak ikmal için Fransa'ya indirildi. Polis aldığı ihbar üzere uçağı günlerdir rehin tutuyor.

İNSAN KAÇAKÇILIĞI İHBARI

Hindistan vatandaşlarını taşıyan, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Nikaragua'ya sefer gerçekleştiren Romanya merkezli Legend Havayolları'na ait yolcu uçağı yakıt ikmali için 21 Aralık'ta Fransa'daki havalimanına indi.

Aldıkları bir ihbar üzerine harekete geçen Fransız yetkililer, "insan kaçakçılığı" yapıldığı şüphesiyle 300’den fazla yolcusu bulunan uçağın yeniden havalanmasına izin vermemişti.

GÜNLER SONRA GELEN İZİN

Günlerdir Fransa’nın kuzeydoğusundaki Chalons-Vatry Havalimanı’nda bekletilen yolcu uçağına yeniden uçuş izni verilmesinin ardından uçak, 276 yolcusuyla Hindistan'ın Mumbai kentine iniş yaptı.

İKİ KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI

Yolculardan 25'i "sığınma" başvurusu yaptığı gerekçesiyle Fransa'da kalırken, uçakta bulunan 2 yolcunun ise "insan kaçakçılığından" Fransa'da gözaltına alındığı öğrenildi.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu