İsrail'in Hamas'ın iki numarasına suikastı sonrası İran'dan ilk açıklama

İran, İsrail’in Hamas‘ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’nin hayatını kaybettiği Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısını kınadı.

İsrail'in Hamas'ın iki numarasına suikastı sonrası İran'dan ilk açıklama
İsrail'in Hamas'ın iki numarasına suikastı sonrası İran'dan ilk açıklama
GİRİŞ 02.01.2024 22:06 GÜNCELLEME 02.01.2024 23:59
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, bu saldırıyla İsrail’in temellerinin terör ve suça dayandığını bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

Ülkesinin saldırıyı şiddetle kınadığını ve sonuçlarından Tel Aviv ve destekçilerinin sorumlu olacağını belirten Kenani, İsrail’in terör eylemlerine karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) başta olmak üzere uluslararası kuruluşları derhal harekete geçmeye çağırdı.

İsrail ordu radyosunda yer alan ve ismi açıklanmayan "yabancı kaynaklara" dayandırılan haberlerde, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisine insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda Aruri'nin öldürüldüğü belirtilmişti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberde, Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Beyrut'taki suikast sonrası Hamas'tan ilk açıklama!Beyrut'taki suikast sonrası Hamas'tan ilk açıklama!

Salih el-Aruri kimdir?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966’da Ramallah’ta doğdu.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • he öyle canım 4 ay önce Şikayet Et
    Onları nasıl öldürürsünüz.Suriye kasabı ünvanımızla nasıl rekabet edersiniz olmaz biz öldürecektik.Onlar Hz.Hüseyin zamanında yaşamıyordu evet ama Suriyelileri kesip intikamımızı aldığımız gibi denk gelince onları da kesip yüreğimize karpuz keseceğdik.İran kesince teröre ve suça dayanan temeller olmuyormuş demek.He bir de ırak vardı.Bi de piyon ermenistan.Ya iran desteği ile afganistana
    Cevapla
  • Koli 4 ay önce Şikayet Et
    Gözünüzde büyütmeyin Pireleri!
    Cevapla
  • Erkan 4 ay önce Şikayet Et
    Ne alaka..sürekli hiçbir alakası olmadığı halde müslümanlara zerre faydası olmayan İran ı haber yapıyorsunuz..sadece konuşurlar...
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bilgiler irandan gitmiştir hizbullahın önünü açmak içindir
    Cevapla
  • Abdullah Türkiyeli 4 ay önce Şikayet Et
    Kukla korkak İran. Bir karşılık versene.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sınır duvarında delik açarak Filistinli çocuklara su ve yiyecek verdi
ABD'de ortaya çıktı! Valilikten 'tiny house' genelgesi: İzin verilmeyecek