İsrail’in soykırım duruşması canlı yayınlanacak

Güney Afrika’nın İsrail aleyhine açtığı ‘soykırım’ davası 11-12 Ocak tarihlerinde halka açık şekilde görüşülecek.

İsrail’in soykırım duruşması canlı yayınlanacak
İsrail’in soykırım duruşması canlı yayınlanacak
GİRİŞ 04.01.2024 14:49 GÜNCELLEME 04.01.2024 14:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Güney Afrika’nın İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) dün yaptığı açıklamada duruşma aşamasına gelindi. UAD:

"11 Ocak 2024 Perşembe ve 12 Ocak 2024 Cuma günleri, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı 29 Aralık 2023'te yaptığı başvuruda, Mahkemenin merkezi olan Lahey'deki Barış Sarayı'nda halka açık duruşmalar yapacak” dedi.

UAD açıklamasında "Duruşmalar, Güney Afrika Başvurusunda yer alan geçici tedbirlerin belirtilmesine yönelik Talebe ayrılacaktır" ifadelerini kullandı. 

'GEÇİCİ ÖNLEMLER ALINMALI'

Duruşmaların ilk gününde Güney Afrika’nın sözlü olarak İsrail'e karşı 'geçici önlemler alınmasını' sunması bekleniyor.

Duruşmanın ikinci günde yine sözlü olarak savunmasını yapacak. UAD ayrıca duruşmaların Birleşmiş Milletler’in internet üzerinden yayın yaptığı UN Web TV ile mahkemenin kendi internet sitesinden İngilizce ve Fransızca olarak yayınlanacağını ifade etti.

59 ÜLKEDEN DESTEK

Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı Sözcüsü Clayson Monyela, Güney Afrika’nın başvurusunun Malezya, Türkiye ve 57 ülkenin üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından desteklendiğini belirtti.

GÜNEY AFRİKA'NIN BAŞVURUSUNUN İÇERİĞİ

Güney Afrika 29 Aralık'ta 84 sayfalık başvuru yaptı. Başvuruda “İsrail'in Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiği iddiaları” alıyor. Ayrıca Güney Afrika “Filistin halkının Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki haklarına daha fazla, ciddi ve telafisi mümkün olmayan zarar gelmesini önlemek" ile "İsrail'in Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki soykırım yapmama, soykırımı önleme ve cezalandırma yükümlülüklerine uymasını sağlamak" amacıyla ‘geçici tedbirler almasını’ talep etmişti.
 

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 11
  • Ömer 3 ay önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem helal olsun o kadar sesi gür çıkan devlet adamları varken sadece kınamakla yetinin devlet adamları sözüm onlara gariban afrikalılar dava açıyor helal olsun
    Cevapla
  • harun fettah 3 ay önce Şikayet Et
    israilin arkasında amerik vede bati yanlarında olduğu müddetçe hiç bir şey yapamaz lahey deki insan mahkemeleri İsrail vede Amerika işlemiş oldukları insanlık suçu onlara kar kalır dünya adaleti ölmüş
    Cevapla
  • Cevdet ışık 3 ay önce Şikayet Et
    Mahkeme heyetı. İnşallah haktan hukuktan yana olup bebeklerın halını zalimden alır en güzel cezayı keserler mazlumun hakı yerde kalmaz İnşallah
    Cevapla
  • Cevdet 3 ay önce Şikayet Et
    Allahım beşer ve yargı vicdanını merhamete. Geçır omazlumların o sebilerın o bebeklerin o mahsupların o günahsızların ahını o zalimlere bırakma Yarabi
    Cevapla
  • Türkeşci 3 ay önce Şikayet Et
    İnşaallah bizde yahudilerin canlı canlı gebertilmesini göster bize yarabbim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi