Gerilim had safhada! Hindistan savaş gemileri yola çıktı

Hindistan Donanması, Liberya bayraklı bir dökme yük gemisine yönelik kaçırma girişiminin ardından Umman Denizi'nde gemi ve devriye uçağı konuşlandırdığını duyurdu.

GİRİŞ 06.01.2024 04:47 GÜNCELLEME 06.01.2024 09:49
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Son dakika Hindistan haberleri: Hindistan Donanmasından yapılan yazılı açıklamada, Umman Denizi'nde bulunan Liberya bayraklı "MV Lila Norfolk" adlı geminin, 5 ya da 6 silahlı kişinin gemiye atladığına dair İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları portalına bildirimde bulunduğu aktarıldı.

Gerilim had safhada! Hindistan savaş gemileri yola çıktı

HİNDİSTAN BÖLGEDE GEMİ VE UÇAK KONUŞLANDIRDI

"MV Lila Norfolk"un Brezilya'dan Bahreyn'e yük taşıdığı kaydedildi.

Geminin yardım amaçlı başka bir alana yönlendirildiğine işaret edilen açıklamada, bunun üzerine Hindistan'ın bölgede bir savaş gemisi ve uçak konuşlandırdığı belirtildi.

Gerilim had safhada! Hindistan savaş gemileri yola çıktı

KURTARMA OPERASYONU DÜZENLENDİ

Söz konusu uçağın sabah saatlerinde gemi mürettebatıyla iletişime geçtiği ve gemidekilerin güvende olduğu haberini aldığı ifade edilen açıklamada, hem uçağın hem de Hindistan Donanmasına ait geminin söz konusu gemiye eşlik ettiği kaydedildi.

Kaçırma girişimini ise henüz üstlenen olmadı.

Hindustan Times'ın haberine göre ise Hindistan Donanması sözcüsü Vivek Madhwal gemiye kurtarma operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

Söz konusu silahlı kişilerin gemide olmadığına dikkati çeken Madhwal, "Gemide bulunan 15 Hintli dahil 21 kişinin tamamı güvenli bir şekilde tahliye edildi." ifadelerini kullandı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 84
  • doktor 3 ay önce Şikayet Et
    piyondistan hindistan
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Pakistan bizim için çok değerli Pakistan a düşman hindistan nasıl dost olur?
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Hindular fırsat bulsa kardeşimiz pakistani parça parça eder Allah fırsat vermesin onlara
    Cevapla
  • Saffet 3 ay önce Şikayet Et
    Usa damgası var
    Cevapla
  • Hak 3 ay önce Şikayet Et
    Hindistan, içinde 15 vatandaşı. bulunan gemiyi korumaya gidiyor, buradakiler de ABD uşağı yazıyor. Ne yapmalıydı kendi vatandaşlarını ölüme mi terk etmeliydi? Gemicilerin ne İsraille alakası var, ne abd ile,,sadece ordan geçiyorlar ve bizim sözde müslümanlar, İsrail'e gitmeyen geminin mürettebatının öldürülmesini normal buluyor. Şirazeniz kaymış sizin...
    Cevapla
  • Karslı 3 ay önce Şikayet Et
    Boş Boş Konuşma Son Bir Yılda İsrail ve ABD ile yaptığı antlaşmaları öğren öyle yaz...
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    hindistan ticaretini koruyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak