İsrail'i Lahey korkusu sardı: Bu iddiadan daha iğrenç ve akıl almaz bir şey olamaz

Blinken ve Herzog İsrail'de bir araya geldi. Herzog görüşmenin başında yaptığı açıklamada, "Desteğiniz, İsrail'in güvenliğine olan kararlı bağlılığınız ve İsrail'in bu savaşı kazanmasını sağladığınız için size minnettarız" dedi.

GİRİŞ 09.01.2024 15:55 GÜNCELLEME 09.01.2024 16:16
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv'de İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşme gerçekleştirdi.

"BU İDDIADAN DAHA IĞRENÇ VE AKIL ALMAZ BIR ŞEY OLAMAZ"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'de temaslarına başladı. Bakan Blinken, başkent Tel Aviv'de İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi. Herzog görüşmenin başında yaptığı açıklamada, "Desteğiniz, İsrail'in güvenliğine olan kararlı bağlılığınız ve İsrail'in bu savaşı kazanmasını sağladığınız için size minnettarız" ifadelerini kullandı. Herzog, "Perşembe günü Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nda Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı soykırım davası başlayacak. Bu iddiadan daha iğrenç ve akıl almaz bir şey olamaz. Uluslararası Adalet Divanı'nda olacağız ve meşru müdafaa hakkımızı savunacağız" dedi.

SİVİLLERE KARŞI ÖNLEMLER ALINMALI

Blinken ise konuşmasında, "Bölgedeki diğer ülkelerden (Türkiye, Yunanistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan) yeni geldim ve söz konusu ülke liderlerinden duyduklarımın bir kısmını Cumhurbaşkanı Herzog ile paylaşmak istiyorum. Bugün ilerleyen saatlerde Başbakan (Binyamin Netanyahu) ve kabineyle de görüşeceğim. Ayrıca tabii ki bazı rehinelerin aileleriyle oturup onları evlerine, ailelerinin yanına döndürmek için gösterdiğimiz aralıksız çabaları ele alma fırsatımız olacak ve özellikle ileriye yönelik yol haritası hakkında konuşulacak çok şey var" ifadelerine yer verdi.

Blinken ve Herzog daha sonra görüşmeye geçti. Blinken görüşme sırasında Gazze'deki savaşta sivillere verilen zararı en aza indirmek için mümkün olan tüm önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Blinken, ayrıca ABD'nin Gazze'deki sivillere insani yardımın sürekli bir şekilde sağlanması çağrısını yineledi. Görüşmede Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması için devam eden çalışmalar da ele alındı.

PROTESTO GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Öte yandan Herzog ile Blinken'ın bir araya geldiği otelin önünde onlarca kişi gösteri düzenledi.

İsrail medyasına göre, İsrailli ve Amerikalı onlarca kadın ve Gazze'deki esir İsraillilerin yakınlarının katıldığı gösteride, "Gazze ile acil ateşkes ve esir takası anlaşması" yapılmasını talep eden sloganlar ile ABD Başkanı Joe Biden'a yönelik "Biden, sadece sen onları kurtarabilirsin" yazılarının olduğu pankartlar taşıdı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 99
  • Hak arayan 3 ay önce Şikayet Et
    Peygamber katilleri LAGALİBE İLLALLAH
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Şıracının şahidi bozacı. Kuklacı ABD ve Batı. İkiyüzlü'lerin hesap vereceği günleri görmeyi nasip eyle Yarabbi! #FrePalestine
    Cevapla
  • Osmanlı Torunları 3 ay önce Şikayet Et
    Yüce Allahhım Yer yüzündeki Tüm kafirleri kefereleri firavunları Haçlı Tohumlarını Domuzlarını Teröristlerini yaradan sensin yok Edicek Olanda yine sensin yer yüzündeki Tüm zalimleri katilleri Terörtleri Soysuzların Soyunu Kurut Amin ya kahar isminle kahru param Parça Etsin cayır cayır yaksın cehennemin yedi kat yerin dibine Soksun yüce mevlam Amin Amin Amin Amin
    Cevapla
  • Malazgirt 1071 3 ay önce Şikayet Et
    Köpeklerin de sonu geliyor.merak etmeyin ....sizin de so unuz yakın fazla uzak deyil....
    Cevapla
  • Zaza 3 ay önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Gghhjn 3 ay önce Şikayet Et
    Hepinizi gomecegiz bir gün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?