ABD'li Bakan Austin'in kanser olduğu açıklandı

ABD’de hastaneye kaldırılan, ardından durumuna ilişkin Beyaz Saray ve Kongre düzeyinde bilgilendirme krizi yaşanan Savunma Bakanı Llyod Austin’in prostat kanseri tedavisi gördüğü duyuruldu.

ABD'li Bakan Austin'in kanser olduğu açıklandı
ABD'li Bakan Austin'in kanser olduğu açıklandı
GİRİŞ 09.01.2024 23:03 GÜNCELLEME 09.01.2024 23:29
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Austin’in tedavisinin sürdüğü Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, bakana aralık başında prostat kanseri teşhisi konulduğu belirtildi.

Austin’in 22 Aralık’ta hastaneye kabul edildiği, genel anestezi altında prostatektomi adı verilen minimal bir cerrahi prosedüre tabi tutulduğu bildirilen açıklamada, ameliyatın iyi geçtiği ifade edildi.

Bakanın ertesi gün taburcu edildiği ancak ameliyattan kaynaklanan şiddetli karın, kalça ve bacak ağrısı ile mide bulantısı komplikasyonları üzerine 1 Ocak’ta tekrar hastaneye kaldırıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, ilk değerlendirmede Austin’in idrar yolu enfeksiyonuna yakalandığı kaydedildi.

Yapılan ileri tetkiklerde, karında ince bağırsakların işlevini bozan sıvı birikiminin ortaya çıktığı, sıvının cerrahi olmayan drenaj ile boşaltıldığı aktarılan açıklamada, Austin’in devam eden tedavisi boyunca enfeksiyonunun temizlendiği, sağlığında ilerleme kaydedildiği, yavaş bir süreç olsa da tam bir iyileşme beklendiği bildirildi.

Prostat kanserinin Amerikalı erkekler arasında en yaygın kanser olduğu, genel olarak her 8 erkekten 1’nin, siyahi Amerikalı erkekler arasında her 6 kişiden 1’nin etkilendiği bilgisi paylaşıldı.

AUSTİN'İN HASTANEYE KALDIRILMASI 

ABD'de, Austin'in hastaneye kaldırıldığının geç duyurulması tartışma yaratmıştı.

ABD Savunma Bakanlığından 5 Ocak'ta yapılan yazılı açıklamada, Bakan Lloyd Austin'in 1 Ocak'ta hastaneye kaldırıldığı ve durumunun iyi olduğu duyurulmuştu.

Daha sonra Başkan Joe Biden dahil üst düzey yöneticilerin yanı sıra Pentagon yetkilileri ve Kongre üyelerinin, Austin'in hastaneye kaldırıldığını günler sonra öğrendikleri ortaya çıkmıştı.

Savunma Bakanlığını izleyen medya kuruluşlarını temsil eden Pentagon Basın Topluluğu, Austin'in sağlık durumunun geç bildirilmesiyle ilgili endişelerini dile getirmiş, yapılan açıklamada, kamuoyunun bu gibi durumları bilmeye hakkının olduğu vurgulanarak, Pentagon'un kamuoyunu günler sonra bilgilendirmesi "rezalet" olarak nitelendirilmişti.

Aralarında eski Başkan Donald Trump'ın da bulunduğu bazı Cumhuriyetçiler, Austin'in görevine son verilmesi gerektiğini gündeme getirmiş ancak Beyaz Saray bugün yaptığı açıklamada, Austin’in görevine devam edeceği bildirilmişti.

 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 18
  • HIDIR BUDUR 3 ay önce Şikayet Et
    ABD'nin PARLAK GELECEĞİNİN mimarları şu an değer vermedikleri, ABD polisi tarafından hergün fütursuzca öldürülen SİYAHİ ZENCİ kardeşlerimiz eliyle olacak !!! Ama kesinlikle ve kesinlikle bu siyahi kardeşlerimiz CONDOLİZA RICE gibi OBAMA tiplerindeki kişiler olmayıp ONURLU GURURLU siyahiler olacak. Colin POWEL bile "Bana kimyasal silah var Irak'ta diye kandırdılar" demişti.
    Cevapla
  • chpkk 3 ay önce Şikayet Et
    Ateşin bol olsun inşallah
    Cevapla
  • emre 3 ay önce Şikayet Et
    Geber
    Cevapla
  • Osmanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Zencilerin utancı... Malcolin lanetliği bu adam.. Yazıklar olsun.. Filistindeki masumların kanları sizi boğacak... Siyonist Köpeği Austin.
    Cevapla
  • Adıyamanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Darısı diğerlerine inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı