Kapısı kopan uçaktan düşen İphone'un camı dahi kırılmadı

Geçtiğimiz günlerde acil durum kapısı kopan Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 Max 9 uçağından düştüğü tahmin edilen bir iPhone sağlam bir şekilde bulundu.

Kapısı kopan uçaktan düşen İphone'un camı dahi kırılmadı
Kapısı kopan uçaktan düşen İphone'un camı dahi kırılmadı
GİRİŞ 10.01.2024 12:00 GÜNCELLEME 10.01.2024 12:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 Max 9 uçağında meydana gelen kapı kopması olayında şaşırtıcı bir olay yaşandı. Uçaktan düştüğü düşünülen bir Iphone bir arazide sağlam olarak bulundu.

İPHONE ORMANLIK ALANDA BULUNDU

Seanathan Bates adlı ABD'li oyun tasarımcısı, ormanlık alanda yer alan yol kenarında bir Iphone buldu. Telefonun çalışır halde olduğunu fark eden Bates, telefonda sahibini bulmak için yaptığı araştırmada Alaska Havayolları ASA1282'ye ait bir bagaj teslim makbuzu buldu.

Bunun üzerine yetkilerle iletişime geçen Bates, Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu'ndan (NTSB) düşüşten kurtulan bir başka telefon hakkında da bilgi verildiğini söyledi. Bates olaya dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yol kenarında bir iPhone buldum... Yarım sarjla hala uçak modundaydı. AlaskaAirlines ASA1282'den bagaj alımına hazır. 16.000 feet'lik bir düşüşten kusursuz bir şekilde kurtuldu! NTSB'yi aradığımda, bunun bulunan İKİNCİ telefon olduğunu söylendi." 

NE OLMUŞTU?

Alaska Havayolları'na ait Boeing 737 Max 9 uçağı, kalkışından 35 dakika sonra, yaklaşık 5 bin metre irtifada, bir pencereyi de içinde alan gövde parçasının kopmasının ardından Portland'a acil iniş yapmak zorunda kaldı. Alaska Havayolları uçağında 171 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu.

Boeing 737 Max 9 bir dizi güvenlik sorunu ve soruşturmanın ardından “tarihin en çok incelenen uçağı” olarak kayıtlara geçti. Boeing verilerine göre yaklaşık 300 adet 737 Max 9 uçağı kullanımda.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Misafir81 3 ay önce Şikayet Et
    Hadi oradan . Benim elimden düştü kırıldı. Başkalarında da çok oldu bu olay
    Cevapla
  • benim o 3 ay önce Şikayet Et
    çok mübarek telefonmus beeee benim için beş para etmez.iohone para vermem.
    Cevapla
  • Hamdi şen 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail malı altın olsa almayacağım artık diğer İsrail mallarına olduğu gibi boykota devam, benim adım hıdır elimden gelen Budur, safımız belli olsun ,
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 3 ay önce Şikayet Et
    ormanda otların arasına başka telefonda düşse kırılmaz.
    Cevapla
  • Ali can 3 ay önce Şikayet Et
    Adamın biri ormanda düşürmüştür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler